Blågults stjärna Alexander Isak och hans Real Sociedad har en relativ enkel uppgift framför sig när nykomlingar Mallorca gästar dem i den spanska La Liga. Efter åtta spelade omgångar ligger Real Sociedad i toppen, med lika många poäng som stormakterna Real Madrid och Atletico Madrid - som har 17 poäng. Det är en minst sagt imponerande start av ett lag som länge haft målet att komma på en topp 4 placering och få spela i Champions League. Då ska det bara bli en seger mot ett lag som Mallorca.

Efter förlusten i premiären på Camp Nou mot stormakten FC Barcelona är Real Sociedad obesegrade i sju raka ligamatcher. Därefter har det blivit två oavgjorda matcher och fem segrar. I Europa League har Real Sociedad kryssat mot både PSV och Monaco. Hemma på Anoeta är de urstarka med ett mållöst möte mot Sevilla samt tre raka 1 - 0 segrar över Rayo Vallecano, Levante och Elche. Innan VM-uppehållet blev det oavgjort i Getafe där Mikel Oyarzabal gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Som nykomling har Mallorca gjort det bra inledningsvis. En tolfte plats och 11 poäng är inte illa alls. Att de har vunnit tre ligamatcher efter åtta omgångar är en indikation på att det finns kvalité i truppen. Mallorca lyckades bryta en negativ formtrend, med tre förluster och ett oavgjort resultat i ryggen, då de senast vann hemma mot Levante med 1 - 0, där Angel nätade med kvarten kvar. Dock ska det inte räcka till mot ett av seriens starkaste lag. I förlustmatcherna har det släppts in en massa mål.

Formstarka Real Sociedad har satt siktet mot Champions League. Mallorca ska inte klara av att sätta käppar i hjulet. Därmed spelar jag på att Real Sociedad vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir Real Sociedad asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Mallorca seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Real Sociedad (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Real Sociedad - Mallorca:
1 asian -1. Odds 1.90 hos Pinnacle .

---
Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Aihen Munoz, Robin Le Normand, Aritz Elustondo, Joseba Zaldua, Adnan Januzaj, Mikel Merino, Ander Guevara, Alexander Isak, Robert Navarro & Cristian Portu.

Bekräftad startelva - Mallorca:
Manolo Reina, Pablo Maffeo, Martin Valjent, Franco Russo, Brian Olivan, Inigo Ruiz de Galarreta, Rodrigo Andres Battaglia, Amath Ndiaye, Daniel Rodriguez, Kang-In Lee & Angel Rodriguez.
---

This is the stats tab
This is the post tip