Speltips: Dani Rodriguez (Mallorca) kort @ 3,20 - Betsson -

Spännande returmöte i Copa del Reys semi final mellan Real Sociedad och Mallorca. Första mötet på turistön slutade 0-0 så det är helt öppet i returen.

Endast en seger på de fem senaste i ligan har gjort att Sociedad har tappat Europaplats och befinner sig nu endast på sjunde plats med hela nio poäng upp till Europa League plats. Tidigare urstarka hemma men har nu inte tagit en hemmatrea sedan 26/11 då Sevilla besegrades med 2-1. Så det känns som att laget inte riktigt pallat med att strida på tre fronter (ligan, cupen och Champions League) på samma gång. Får som sagt svårt att nå någon framskjuten placering i ligan och har ett 0-2 underläge mot PSG i Champions League så Copa del Rey är helt klart största chansen till en titel i år.

Var det bättre laget i första semimatchen och hur Umar Sadiq undvek att göra mål är en gåta som säkert både lagkamrater och tränare sökt svaret på. Finns nu ersättare att tillgå och någon av Andre Silva, Sheraldo Becker eller Arsen Zakharyan bör ta Sadiqs plats i startelvan. I bästa fall har man även Ander Barrenetxea och Mikel Oyarzabal tillgängliga men duon ska testas sent. Carlos Fernandez och Martin Merquelanz blir borta minst månaden ut. I försvaret är det Aihen Munoz, Alvaro Odriozola och Artiz Elustondo som dras med skadekänningar. Benat Turrientes hade spelledigt senast då hans mor gått bort och troligen saknas han även här. Mikel Merino redo att ersätta och det är knappast en försämring. Merino har målat i de två senaste. 2,50 hos Expekt på att han får iväg ett skott på mål är helt ok odds om han startar.

Kortrik match att vänta?

Mallorca borde nog ha vunnit hemma för att ha en god chans till avancemang. Även om det är öppet efter 0-0 i första matchen så är man rejäla underdogs här. Ligger rätt skrynkligt till i serien med bara sex poäng till godo på Cadiz närmast under nedflyttningsstrecket. På bortagräs 1-5-7 i ligan. Slagit ut lite småklubbar på vägen men när man ställdes mot Tenerife behövdes det förlängning och mot Girona hade man hemmafavör men höll ändå på att strula bort en 3-0 ledning efter första halvlek. Gjorde en helt ok insats senast i ligan när man kryssade borta mot Alaves. Lite flyt på slutet att inte få straff mot sig men hade även en boll inne själva som blev bortdömd för hands.

Får till denna match åter backarna Antonio Raillo och Siebe Van Der Heyden som båda drog på sig röda kort när Mallorca senast mötte Real Sociedad. Det var i ligan och det var en match med många känslor. Mikel Merino satte 2-1 i 90+3 och domaren hann även med att dela ut fem gula och ett rött under stopptiden. Så totalt i matchen blev det 12 gula och 2 röda kort. Kanske inte blir fullt så många kort här men det lär nog smälla en del och det kan hissas upp ostskivor ur domarens ficka med jämna mellanrum.

Tyvärr sjunker oddsen stadigt för överspel på kort men det finns många tänkbara kortplockare på planen. Framför allt i Mallorca där backarna och defensiva mittfältarna inte alltid hänger med i svängarna eller står för brutala tacklingar. En som båda delarna stämmer in på är 35 årige mittfältaren Dani Rodriguez som så här långt under säsongen har sju kort i ligan och fyra i cupen. Lirade bara sju minuter mot Alaves, men innan dess gula kort tre startmatcher i rad. På de fem cupmatcher han spelat har han alltså plockat på sig fyra kort och kan mycket väl ta ett även här. Vi testar kort på honom här som kul TV-peng.

Spelet sitter om Dani Rodriguez får kort av valfri kulör under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip