I returmötet av den spanska Copa del Rey ska Real Sociedad återigen möta Real Betis - denna gång på Anoeta. Sedan tränarbytet är jag så positivt överraskad av Real Sociedad, som spelar som ett helt annat lag. Det går faktiskt att dra paralleller med Manchester United i England. För det går inte att känna igen Real Sociedad, i jämförelse med innan Imanol Alguacil tog över i december 2018. Real Sociedad gör plötsligt en massa mål och det är något jag är övertygad kan komma att fortsätta här.

Det första mötet slutade mållöst men resultatet talar inte sitt tydliga språk. Resultatet lurar oss rejält då matchen lika gärna kunde ha slutat 3 - 3. Eller, rättare sagt 6-3 till Betis, som tyvärr brände oändligt många solklara målchanser. Det är svårt att åka till Benito Villamarin Stadium nuförtiden och lyckas med att göra en massa mål. Denna match kommer inte att bli mållös igen, med tanke på den kvalitén som finns hos båda lagen offensivt.

Real Sociedad är en liten favorit till 2,25 i odds hos bet365 , men så som de har spelat på sistone borde oddset faktiskt vara lägre, med tanke på att Betis har en rent utsagt dålig form just nu.

I vanliga fall är Betis starka defensivt, med sin passningsskickliga backlinje. Men på sistone har de haft en svacka och den svackan håller i sig fortfarande. Det blev två insläppta mål mot jumbon Huesca, då Betis gjorde säsongens sämsta match (och då har Betis förlorat med 0 - 3 hemma mot Levante i ligaöppningen) och följde sedan upp det med 1 - 2 hemma mot Real Madrid. Quique Setien var med all rätt mäkta irriterad på tränarbänken och inte alls nöjd med spelet, med all rätt.

För Real Sociedad är det precis tvärtom. De har vaknat till liv och spelar som ett helt annat lag. I mitt tycke är alla spelare högmotiverade och jobbar hårt för laget. Den nya tränarens Real Sociedad karriär började med en 2 - 0 bortaseger mot Real Madrid och följdes upp med en 3 - 2 vinst hemma mot Espanyol - som också precis som Betis brukade vara starka i defensiven, men har fått en svacka på sistone.

Det kändes som att 4-2-3-1 formationen mot Espanyol innebar att Real Sociedad spelade med fyra anfallare. Definitionen av "attacking midfielder" (för de tre herrarna bakom Willian Jose) i Real Sociedad betyder att du banemig befinner dig i motståndarnas straffområde när det väl är ett anfall. För mot Espanyol senast så var det gästerna som hade mest bollinnehav, men när väl Real Sociedad går till anfall så är det en stor chans att det smäller.

Med tanke på den tyngden som finns i Real Sociedads anfallsspel så är det 50-50 procents chans att denna succé med många mål fortsätter mot ett Betis, som har tappat formen. Marknaden erbjuder dock en bra bit över dubbla pengar på att vi får se Real Sociedad göra minst två mål igen och det finner jag ett stort värde i.

Därmed spelar jag på Real Sociedad över 1,5 mål i matchen till 2,37 i odds. Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Real Sociedad: Miguel Angel Moya, Joseba Zaldua, Robin Le Normand, Hector Moreno, Theo Hernandez, Igor Zubeldia, Asier Illarramendi, Adnan Januzaj, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal & Willian Jose.

Bekräftad startelva Real Betis: Joel Robles, Antonio Barragan, Aissa Mandi, Marc Bartra, Javi Garcia, Sergio Canales, William Carvalho, Cristian Tello, Joaquin, Giovani Lo Celso & Loren Moron.
---

This is the stats tab
This is the post tip