På Anoeta i San Sebastián har vi ett toppmöte i den spanska La Liga när tabellsexan Real Sociedad tar emot tabelltvåan Real Madrid. Med en seger hamnar Real Madrid på lika många poäng som tabellettan Barcelona. Snacka om dramatik!

Det har inte blivit någon lyckosam omstart alls för Real Sociedad, som innan Corona var det stora utropstecknet. Totalt har det blivit en pinne på två matcher som har slutat 1 - 1 hemma mot Osasuna och 0 - 2 borta mot Alaves. Försvaret har svikit Real Sociedad. Det började redan i Osasuna matchen, där det såg svajigt ut i backlinjen och där gästerna gjorde mål på deras enda skott på mål, som kom på en straff. Mot Alaves var försvarsspelet återigen dåligt, men även anfallsspelet där Real Sociedad endast avfyrade ett skott på mål totalt. Högerbacken Joseba Zaldua blev frustrerad och drog på sig två gula kort dessutom.

Det blåser helt andra vindar i Real Madrid, som verkligen har mått bra av breaket. De har förlorat borta mot Betis med 1 - 2 innan Covid 19 slog till. Efter omstarten har det blivit 3 - 1 hemma mot Eibar och 3 - 0 hemma mot Valencia. Real Madrid har även haft turen med skadorna, då endast bänkspelare är skadade för tillfället. Så Zidane har sin fulla startelva att tillgå. Allting stämmer för Real Madrid, som dessutom är det laget som har släppt in minst mål i ligan, nämligen endast 20 mål på 29 matcher.

När både offensiven och defensiven stämmer för Real Madrid så är de ett lag som är väldigt svåra att stoppa. Då ska det till något extra och det har inte Real Sociedad just nu, med dels den dåliga formen i offensiven och defensiven och dels att spelare som Joseba Zaldúa är avstängd, Ander Guevara tveksam till start, samt spelare som Asier Illarramendi, Ander Barrenetxea och Luca Sangalli skadade. Därmed ser jag Real Madrid som megafavoriter till seger i matchen.

Speltips Real Sociedad - Real Madrid:
2 - odds 1.70 hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

---
Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Nacho Monreal, Robin Le Normand, Diego Llorente, Andoni Gorosabel, Mikel Merino, Igor Zubeldia, Cristian Portu, Mikel Oyarzabal, Martin Ødegaard & Alexander Isak.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Toni Kroos, Federico Valverde, Vinicius Junior, Karim Benzema & James Rodriguez.
---

This is the stats tab
This is the post tip