Real Sociedad:

Tränare Imanol Alguacil var minst sagt missnöjd med prestationen i första mötet.
- Ännu en gång visar vi att de här matcherna är för stora för oss. Vi kan debattera i dagar om vad som inträffade mellan de två straffområdena, men om du inte är effektiv i boxen så spelar ingenting någon roll, sa han efter nederlaget, 0-2, på Stadio Olimpico i första mötet.

La Real står onekligen inför en tuff utmaning att vända på det här mötet. Baskernas formkurva har pekat nedåt de senaste veckorna med blott en seger på de fem senaste i La Liga och helgen bjöd på ännu en besvikelse i form av 1-1 mot Mallorca, trots att gästande La Real tog ledningen genom Carlos Fernández efter bara tre minuter.

Offensiven har stagnerat rejält och Real Sociedad har bara mäktat med två mål på de fem senaste matcherna. Viktige David Silva var dock tillbaka i startelvan senast, och kanske är den flinkfotade veteranen spelaren att åter blåsa liv i La Reals offensiv – som besitter kvalitet med namn som Mikel Oyarzabal, Take Kubo och Alexander Sörloth. Umar Sadiq och Aritz Elustondo är skadade.

Preliminär startelva: Remiro; Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Rico; Zubimendi, Merino; Oyarzabal, Silva, Kubo; Sorloth

Roma:

Har allt i egna händer inför returen i San Sebastían efter en fin 2-0-seger från första mötet. José Mourinhos lag fortsätter dock att blanda och ge och vardera sida om 2-0-segern mot Real Sociedad och 1-0-viktorian mot Juventus har I Giallorossi förlorat mot såväl Cremonese, 1-2, och Sassuolo, 3-4 och Roma har fyra segerlösa i rad på bortaplan.

Alguacil förväntar sig ett defensivt Roma som kommer sjunka djupt, och vi kan nog vänta oss att Mourinho kommer försöka spela på resultatet till fullo. Romas defensiv brukar vara trygg – men fyra mål mot Sassuolo och dubbla 2-1-förluster mot Serie A-nästjumbon Cremonese vittnar också om att det finns en sårbarhet där som Real Sociedad skulle kunna utnyttja – men då behöver man vara desto vassare än på Stadio Olimpico senast.

Mourinho får tillbaka en rad viktiga spelare till det här mötet – framför allt i form av Lorenzo Pellegrini, som återvänt till träning och tycks redo för spel. Detsamma gäller även Andrea Belotti, Diego Llorente och Ola Stolbakken, som också återvänt till träningsplanen. Det är också värt att ha i bakhuvudet att Roma i helgen ställs mot ärkefienden Lazio i Il Derby della Capitale, en väldigt viktig match i striden om Europa i Serie A.

Preliminär startelva: Patricio; Mancini, Smalling, Llorente; Karsdorp, Cristante, Matic, Zalewski; Wijnaldum, Dybala; Abraham

Speltips:

Tuff utmaning att vända det här för Real Sociedad, som inte varit i toppslag på sistone. Alguacils lag besitter dock betydligt högre kapacitet än man visat upp de senaste veckorna och trots tvåmålsunderläge är det nog inte otänkbart att La Real ändå kan skaka ett ojämnt Roma på hemmaplan. Marknaden förväntar sig en rejält målsnål match (Under 2.5 mål till låga 1,53), vilket inte är ett dugg konstigt med tanke på Real Sociedads målproduktion och att man ställs mot ett Roma som lär sätta defensiven i främsta rummet. La Real har dock kapacitet nog att få hål på ett Roma som läckte in fyra mål i helgen – vilket skulle kunna öppna upp det här mötet ordentligt. Roma kan också såra rejält i omställningar och vid fasta situationer när Real Sociedad tvingas framåt. Med tanke på den stora viktningen för underspelet kan över 2 mål testas till 1,85 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip