Speltips: Under 2,5 mål @ 1,66 - bet365 -

Real Sociedad mot Valencia i La Liga där båda lagen är med i racet spel i Europanästa säsong.

Hemmalaget på sjunde plats och hoppas kunna knipa en av Europa League-platserna. Är bara en pinne bakom Real Betis och tre poäng bakom sig har man Villarreal (som spelat en match mer). Ytterligare tre poäng efter finner vi Valencia på 48 poäng. Även om Sociedad förlorat två av de tre senaste så är det inte något större fara med formen. Förlusterna har kommit mot ettan (Real Madrid) och tvåan (Barcelona) i serien. I övrigt fyra vinster och två kryss på de åtta senaste. På hemmaplan brukar baskerna vara svåra att tas med, 7-6-4 är bra stats. Förlusterna har kommit mot Real Madrid, Barca, Villarreal och Osasuna. De sistnämnda var när det vankades stora matcher bara några dagar senare. Efter Osasuna matchen väntade PSG och efter Villarreal var det cupsemi mot Mallorca. Nu inga cuper som stör uppladdningen så så man hoppas kunna upprepa insatsen mot Las Palmas där det blev 2-0 efter ett självmål och en balja av Sheraldo Becker.

Saknade en handfull spelare senaste och tyvärr ser man även denna gång ut att ha lite manfall i truppen. Javi Galan, Aihen Munoz, Igor Zubeldia, Martin Zubimendi och Carlos Fernandez förväntas ej kunna medverka pga skador.

På pluskontot är att Hamari Traore, Kieran Tierney och Baris Mendez kunde medverka mot Barcelona.

Arsen Zakharyan gjorde ett kort inhopp men Andre Silva blev kvar på bänken så där finns alternativ om tränare Imanol Alguacil vill förändra i startelvan denna match.

Lukar målsnålt i Baskien

Valencia i svag form med tre förluster och ett kryss på de fyra senaste. Betis och Barcelona är tuffa lag men 0-1 hemma mot Alaves och 0-0 också det hemma mot Vallecano är inget som ger fansen hopp om resor runt om i Europa till kommande säsong.

Brukar krypa hem på bortaplan och ha prio på försvarsspelet. Föll senast med 2-4 mot Barcelona, tilldömdes en straff i första halvlek men fick även målvakten Giorgi Mamardashvili utvisad innan paus och med en man mindre så ramlade det in tre mål i andra halvlek. Förutom den matchen så har det sett ut på följande vis gällande Valencias bortamatcher från Februari och framåt. Atletico Madrid 0-2, Las Palmas 0-2, Villarreal 0-1, Granada 1-0 och Osasuna 1-0 så det är inga målfester när fladdermössen lirar på bortagräs.

Giorgi Mamardashvili åkte som sagt på rött kort mot Barcelona och fick stå över Alaves matchen. Ersättaren Jaume Domenech som skulle visa att han också kan konkurrera om vantarna hade ingen lycka. Släppte in tre bollar mot Barca och gick sedan sönder efter dryga halvtimmen mot Alaves och blir nu troligen borta säsongen ut. I övrigt inte så jättefarligt skadeläge för tränare Ruben Baraja. Backarna Mouctar Diakhaby och Jesus Vazquez samt anfallaren Fran Perez är indisponibla. Jose Gaya fanns senast med på bänken efter lång skadefrånvaro och kan här få lite speltid.

En som såg pigg ut senast och hade mycket spring i benen var Real Madrid-lånet Peter Federico Gonzalez. Förväntas åter ta plats på kanten och kan säkert hitta på ett och annat framåt. 3,50 - bet365 - att han får iväg ett skott på mål känns generöst. Sköt fyra skott senast varav två på mål och säkert blivit tillsagd av Baraja att våga ta avslut även här. Om han lyckas få något skott förbi keepern eller ej mer tveksamt då vi tror det blir en målsnål historia på Reale Arena i San Sebastian.

Spelet sitter om det blir max två mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip