På Estadio Anoeta tar Real Sociedad emot Rayo Vallecano i en match som hemmalaget bara ska vinna enkelt. Vi får gå tillbaka långt för att hitta en match där Sociedad inte lyckades göra mål. Nu ställs Sociedad mot laget som har släppt in näst flest mål i den spanska La Liga och som kommer till mötet efter att ha blivit rejält överkörda. Med tanke på att Sociedad dessutom kommer till mötet men en seger i ryggen har de självförtroendet på topp och ska plocka tre poäng i mötet.

Sociedad och Vallecano har inte mötts sedan 2016. Då slutade möten med följande resultat:

08/05/2016 La Liga Real Sociedad 2 - 1 Rayo Vallecano
03/01/2016 La Liga Rayo Vallecano 2 - 2 Real Sociedad

Sociedad har tidigare inte haft några problem att göra mål på Vallecano och kommer definitivt inte att ha det bekymret nu heller. Efter fem spelade matcher i ligan har Sociedad gjort mål på samtliga motståndare. Bland dem har det varit lag som Villarreal och Barcelona. I den senaste matchen mot Huesca gjorde Sociedad 1-0 målet i minut 64 då Mikel Merino nätade, men sedan fick Sociedad två man utvisade då Juanmi fick två gula kort och Theo Hernandez ett rött kort direkt. Ändå lyckades Sociedad försvara sig väl och matchen slutade 1-0.

Även om anfallaren Juanmi och ytterbacken Hernandez är två avbräck så ska det inte påverka Sociedad så pass mycket - i alla fall inte när de ställs mot Vallecano. För den delen fick Vallecano sin mittback Abdoulaye Ba utvisad i den senaste matchen, som slutade 1-5 hemma mot Deportivo Alaves. Vallecano låg under med 1-2 när det direkt röda kortet inträffade och hade inte mycket av spelet. Det såg inte bra ut alls och siffrorna talar sitt tydliga språk.

Det har inte heller sett bra ut för Vallecano under de fyra första matcherna i serien, där de endast har lyckats besegra det enda laget som är sämre än dem, nämligen Huesca. I övrigt är det förluster med 1-4 hemma mot Sevilla och 0-1 borta mot Atletico Madrid. Här kommer Vallecanos fjärde förlust när de åker till San Sebastian i Baskien. Sociedad har dessutom en vilodag längre, eftersom Sociedad spelade i fredags och Vallecano i lördags. Fördel Sociedad.

Utöver ordinarie mittbacken Abdoulaye Ba (4 matcher/0 mål) som är avstängd saknar Vallecano i kväll ordinarie defensive innermitten Gorka Elustondo (3/0). Elustondo med många år i Sociedad utgick skadad senast.

I mitt tycke ska Sociedad klara av att vinna minst två av tre matcher, med tanke på förutsättningar som råder i nuläget och då är oddset 1.70 alldeles för högt. Oddset har varit på väg neråt ända sedan 1-5 förlusten och det finns ingen anledning att vänta längre. Jag sätter en rak etta i matchen på att Sociedad vinner mötet. Oddset hittas hos 888sport , MrGreen och LeoVegas .

---
Preliminär startelva Sociedad: Geronimo Rulli, Joseba Zaldua, Aritz Elustondo, Hector Moreno, Raul Navas, Igor Zubeldia Elorza, Illarramendi, David Zurutuza, Ruben Pardo, Mikel Oyarzabal & Jon Bautista.

Preliminär startelva Vallecano: Alberto Garcia, Luis Advincula, Emiliano Velazquez, Jordi Amat, Alex Moreno, Alex Alegría, Gael Kakuta, Oscar Trejo, Giannelli Imbula, Alvaro Garcia & Raul De Tomas.
---

This is the stats tab
This is the post tip