David mot Goliat när lilla Real Tomayapo tar emot brasilianska Internacional, men med den lilla skillnaden att Goliat lär gå segrande ur den här kampen eftersom lilla David... är jävligt svag!

Bolivianska Real Tomayapo grundades så sent som 1999 och gör därför föga förvånande sitt första deltagande i en kontinental cup. Tomayapos prestationer har också varit i linje med förväntningarna, dvs att de ligger tvärsist i gruppen med en ynka poäng på fem matcher, men till skillnad från många andra bolivianska (sämre) lag så har de släppt in rätt lite mål. 3-9 är inte fy skam när övriga lag kommer är hemmahörande i brasilianska, argentinska och ecuadorianska ligan. 

Tomayapos enda inspelade poäng kom faktiskt borta mot just gruppfavoriten Internacional. En stor skräll där bolivianerna fokade på att försvara sig i 90 minuter. Starkt jobbat!

Försvagade brassar

Internacional har två matcher kvar att spela i Copa Sudamericana. De ligger just nu på en tredjeplats i gruppen utan några möjligheter att komma ikapp gruppettan Belgrano, men har avancemanget i egna händer då de endast ligger 3p efter Delfin med en match mindre spelad.

Nattens match ska således bara vinnas inför den sista omgången där man ska slå Delfin på hemmaplan, en uppgift de bör lösa utan allt för stora problem. Jag tror att spelarna och tränaren har 3p i sikte utan att riskera allt för mycket slitage då matchen ändå spelas på närmare 2km höjd.

Brassarna har dessutom flera tunga avbräck då många spelare är på landslagsuppdrag. Jag tänker främst på målvakten Rochet (Uruguay), Enner Valencia (Ecuador) och Rafel Borre (Colombia). Inga dussinspelare så att säga!

Tomayapo bör ta sig an denna match på samma sätt som de gjorde borta i Brasilien, dvs om de vill fortsatt ha hedern i behåll. Man kan ta en förlust, men det vore riktigt illa om den nye (tillfällige?) tränaren får se sitt lag överkört.

Här väljer jag att gå på ett underspel då linorna känns lite väl uppskruvade. Under 3.25 mål spelas till 1.75 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip