Rennes:

Detta Europa League-playoffmöte är nog i praktiken så gott som avgjort efter Milans imponerande 3-0-seger i första mötet hemma på San Siro. Förlusten i Milano var Rennes första nederlag sedan december och Rennes har gått riktigt bra sedan Julien Stephan ersatte Bruno Genesio på tränarbänken och producerat en hel del mål och visat ett vasst omställningsspel.

Ett roterat Rennes studsade tillbaka från Europa League-besvikelsen genom att ta en ny trygg seger i Ligue 1 när Clermont 3-1-besegrades efter en dubbelsalva från duktige Martin Terrier och Les Rouges et Noirs fortsätter att minska avståndet till framförvarande lag.

Skadeläget är identiskt, där Enzo Le Fée och Fabian Rieder saknas.

AC Milan:

Jag var väldigt imponerad av Milans 3-0-seger i första mötet och trodde inte I Rossoneri skulle ta en så övertygande seger mot bra motstånd. Glädjen blev dock kortvarig och Milan snubblade till rejält i helgens regionsderby mot Monza. Milan har matchats hårt de senaste veckorna och Stefano Pioli tog chansen att rotera sin lätt skadedrabbade trupp och gjorde hela sex förändringar, där bland annat Olivier Giroud, Rafael Leão, Simon Kjaer och Ruben Loftus-Cheek bänkades med diverse skavanker. Milan stod för en riktigt svag insats och låg under med 0-2 redan innan Luka Jovic blev utvisad. Trots att Milan, efter några byten, kom tillbaka till 2-2 så blev det ändå till slut en bortaförlust, 2-4.

Milan missade således chansen att kliva förbi Juventus, som tappat form rejält, och upp till andraplatsen och nu är avståndet ner till fyran Atalanta kapat till sju poäng. Just Atalanta väntar i ett toppmöte på San Siro redan på söndag och jag tror Pioli redan har ett öga på den matchen. Pioli kritiseras ofta för hur han roterar sitt lag och frågan är hur han resonerar nu, med Europa League-slutspelsplatsen så gott som säkrad efter 3-0-segern i första mötet. Om det finns skavanker på nyckelspelare lär han låta dem vila även här, för att vara fräscha till helgen.

Utöver några slitna spelare saknas alltjämt försvarstrion Pierre Kalulu, Fikayo Tomori och Davide Calabria, även om Kalulu närmar sig comeback. Malick Thiaw återvände nyligen från skada och gjorde första starten mot Monza i helgen, när veteranen Simon Kjaer vilades. Thiaw gjorde ingen bra insats och stod för flera kostsamma misstag.

Milan går vidare – men Rennes ger italienarna en match

Med 3-0 att gå på ska det till något extraordinärt för att Milan inte ska gå vidare. Och det tror jag inte kommer inträffa. Däremot är Rennes ett betydligt bättre lag än man visade upp på San Siro och mot ett lite skadedrabbat, hårt matchat Milan som dessutom har helgens match mot Atalanta som stjäl fokus så kikar jag på hemmalaget med pluslina. Rennes 0 kan testas till 1,90 hos Betinia .
This is the stats tab
This is the post tip