Sensationen Rennes fortsätter jakten på en topp tre placering i franska Ligue 1 när Nice gästar dem på Roazhon Park. Säsongsöppningen har varit utmärkt. Dock, efter nästan sex veckors uppehåll, bröts ett långvarigt rekord i den senaste omgången. Trots förlusten är formen fin. Samma gäller Nice, som är obesegrade i sju senaste ligamatcher. En svit som riskerar att brytas mot extremt hemmastarka Rennes.

Rennes imponerande svit på 17 obesegrade matcher, i alla tävlingssammanhang, kom till ett slut. Efter omstarten blev det en förlust på Stade Auguste-Delaune II mot Reims med 1 - 3. Försvararen Arthur Theate gjorde ett reduceringsmål, i en match som Rennes ägde totalt. 67 % bollinnehav talar sitt tydliga språk. Tränaren Bruno Genesio har dock gjort Roazhon Park till en fort. Inför sina egna fans har det blivit 7 segrar av 8 möjliga, med en målskillnad på 21:6. Wow!

Trots att Nice har spenderat väl på transfermarknaden och har en meriterad tränare i Lucien Favre, tidigare Dortmund, är säsongen hittills en besvikelse. Laget har svårt att gå segrandes ur dueller. Förvisso har de varit svårslagna. Å andra sidan har det bara blivit 5 segrar efter 16 omgångar. Efter landslagssamlingen blev det mållöst hemma mot Lens. Att hitta nätmaskorna är fortsatt något av ett bekymmer. Inget annat lag har nätat färre än dem i ligaspelet.

Även om Nice försvaret fortsätter att vara stabilt är det oroväckande att de har svårt med att näta. Det kan mycket väl fälla avgörandet mot Rennes, som på hemmamark har visat sig vara brutala. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Rennes tar alla tre poäng mot Nice. En rak hemmaseger i matchen.

Speltips Rennes - Nice:
1. Odds 1.85 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Rennes:
Steve Mandanda, Hamari Traore, Warmed Omari, Arthur Theate, Adrien Truffert, Benjamin Bourigeaud, Xeka, Flavien Tait, Martin Terrier, Arnaud Kalimuendo-Muinga & Amine Gouiri.

Preliminär startelva - Nice:
Kasper Schmeichel, Jean-Clair Todibo, Dante, Pablo Rosario, Jordan Lotomba, Melvin Bard, Hichem Boudaoui, Khephren Thuram-Ulien, Nicolas Pepe, Ross Barkley & Gaetan Laborde.
---
This is the stats tab
This is the post tip