Celtic bör inte ha några större bekymmer att städa av lettiska Riga.

LETTISKA LIGAN
1. Riga FC 19 17 0 2 45:12 51

Riga hemma
10 9 0 1 23:7 27

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Riga - Valmiera/BSS 1-0


SKOTSKA LIGAN
7 6 1 0 20:5 19

Celtic borta
4 3 1 0 9:2 10

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Celtic - Livingstone 3-2

De lettiska mästarna lottades mot Maccabi Tel Aviv i Champions League-kvalet och rök med 0-2 på bortaplan.
Därefter klev man in i Europa League och tog sig vidare via 1-0 hemma mot Tre Fiori från San Marino. Inte direkt ett meriterande motstånd.
Riga ska inte på något sätt underskattas men för mig är det här absolut en match som skotska Celtic ska vinna utan några större problem - om man tar uppgiften seriöst. Och det finns inget som talar för att Celtic inte kommer spela sitt bästa lag här. Gruppspel i Europa är viktigt för klubben som annars har ett sedvanligt race om ligatiteln med Glasgow Rangers. Laget kommer hit i god form efter fyra raka ligasegrar. I CL-kvalet blev det respass mot Ferencvaros och nu får laget kavla upp ärmarna inför Europa League i stället. Kristoffer Ajer ryktas till Milan men Neil Lennon tänker starta honom i den här matchen. Jullien och Mikey Johnston är inte med till Riga. Anfallsstjärnan Odsonne Edouard vilades senast mot Livingstone så han bör kunna starta här.
Det är som bekant enkelmötet så jag räknar med full blås och fullt fokus från Celtic som är väldigt vana vid att spela viktiga matcher i Europa. 2-0 eller 3-0?

Preliminär elva (4-2-3-1) Barkas - Frimpong, Duffy, Ajer, Taylor - McGregor, Brown - Forrest, Christie, Elyounoussi - Edouard

SPELTIPS
Jag spelar Celtic att vinna och hålla nollan till 1.90 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip