Vi riktar blickarna mot klassiska Skonto Stadion i Lettlands huvudstad Riga, där numera ett Riga FC spelar sina hemmamatcher. Derry väntar på torsdagen.
Mitt speltips: Rak etta. Lucky Sports .

Derry City heter motståndaren som gästar och vi har med oss ett lettiskt försprång med 2-0 från första mötet i Irland. En match där hemmalaget åkte på en utvisning i andra halvlek på vänsterbacken Matthew Smith, som därmed missar returen.
Annars var det en drabbning som Riga FC smått dominerade och hade bland annat ett skott i kryssribban som kunde gett en större ledning. Anfallstrion med Aurelio, Soisalo och Filippov visade att det är en skillnad på klass mellan lagen och var ett ständigt hot. Derry City skapade egentligen inget farligare än några frisparkar som inte skrämde målvakten Purins alls.
Kollar vi på helgen som var åkte RFC ut Lettiska cupen mot serieledaren Valmeira FC. Trots utvisning och att man missade straff slutade matchen 0-2. Kollar vi på Rigas startelva ser man att de flesta viktiga spelare vilade inför returmötet mot Derry, vilket kan försvara cup-förlusten något.

För irländarnas del har man ett litet sommaruppehåll i ligan så laget kommer helt utvilade till Lettland. Annars är man ett stabilt topplag på en tredjeplats just nu, vilket kanske inte säger så mycket då det är en erkänt svag liga där Shamrock Rovers är laget som dominerar för dagen.

Med tanke får förutsättningarna inför returen, där Derry City måste offra sig och och göra minst två mål för att ha chansen till avancemang, så ser vi goda möjligheter för RFC att utnyttja detta med snabba omställningar. Som jag skrev innan har laget en ”klass-trio” på topp som hade lite show i första mötet. Vi har även en stabil svensk i backlinjen med namn Douglas Bergqvist, som nyligen anlände från Kalmar och gick rakt in i elvan.

Får Riga FC in ett mål tidigt kan det troligtvis bli tunga huvuden hos gästerna som förhoppningsvis ger upp. Utgångsspelet blir rak hemmaseger till runt 1,75, men jag sneglar även på handikappspel då det finns förutsättningar för att det kan rinna iväg med ett par-tre bollar.

Speltips: Rak hemmaseger

This is the stats tab
This is the post tip