När Djurgården går in i den andra kvalomgången av Europa Conference League inleder de mot HNK Rijeka på Rujevicastadion. Returen på Tele2 Arena spelas sju dagar senare - den 28/7. Djurgården går in i Europaspelet med starkt självförtroende, efter att ha tagit fem raka segrar i Allsvenskan. Även om Rijeka är ett anrikt lag är det också en klubb som skakar i grunden. De har tappat en massa nyckelspelare från förra säsongen. Därför har Djurgården en fin chans att åka hem med ett positivt resultat.

Sedan säsongsavslutningen har Rijeka tappat åtta spelare. Förutom dem även tränaren Goran Tomic - som säkrade en fjärdeplats i 1 HNL-ligan och andraplacering i cupen. Lagkaptenen Hrvoje Smolcic har dragit till Frankfurt. Lagets två bästa anfallare, Josip Drmic och Robert Muric, har också lämnat. Samt den bästa försvararen Domagoj Pavicic. Rijeka vann sin ligapremiär i helgen då Jorge Oregon nickade in matchens enda mål borta mot Sibenik, med kvarten kvar av matchen.

Efter förlusten på Guldfågeln Arena mot Kalmar FF har Djurgården varit i toppslag. Fem raka segrar i Allsvenskan vittnar om att laget är i balans. Samt att målskillnaden under tiden har skrivits till siffrorna 17-2. Spelschemat har varit något tacksamt. Dock finns en seger med 1 - 0 mot Hammarby bland dessa resultat. Victor Edvardsen, med 6 ligamål och Joel Asoro, med 5 ligamål, är i högform. Djurgården har goda chanser att störa Rijeka på bortaplan och få med sig ett bra resultat inför returen i Stockholm.

Därmed känns detta möte vidöppet - utan att Rijeka ska vara någon favorit till seger, i mitt tycke. Tvärtom. DIF har matchtempot. Jag krånglar inte till det utan lägger ett spel på att Djurgården inte förlorar det första av två möten mot Rijeka i Kroatien.

Speltips Rijeka - Djurgården:
X2. Odds 1.61 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Rijeka:
Nediljko Labrovic, Mateo Pavlovic, Mario Vrancic, Prince Obeng Ampem, Anton Kresic, Lindon Selahi, Haris Vuckic, Denis Busnja, Ivan Smolcic, Pablo Alvarez Garcia & Andrija Vukcevic.

Preliminär startelva - Djurgården:
Jacob Widell Zetterström, Piotr Johansson, Isak Hien, Hjalmar Ekdal, Elias Andersson, Emmanuel Banda, Hampus Finndell, Magnus Eriksson, Haris Radetinac, Victor Edvardsen & Gustav Wikheim.
---

This is the stats tab
This is the post tip