Lagen spelar i samma serie men med helt olika förutsättningar. Dessutom saknar Ringköbing flera spelare inför kvällens cupmatch.

Säsongsstarten

Ringköbing - Kolding 1-5
Skive - Sydvest 3-1

Vi snackar alltså danska cupen mellan två lag hemmahörandes i den danska andradivisionen, motsvarande division 1 i Sverige. Ringköbing höll sig precis ovanför nedflyttningsstrecket förra säsongen medan Skive åkte ur motsvarande Superettan. Men gästerna i dag har gjort en storsatsning och många i klubben verkar tycka att man har en bättre trupp i år sett till intervjuer på hemsidan. Man vann också premiären i helgen med 3-1 mot Sydvest på hemmaplan. "Det blev onödigt spännande" konstaterade coachen efter två sena mål. Men det viktigaste är att komma igång och Skive - som har flera spelare med meriter från högre divisioner - är med rätta favorit här.

Ändå tycker jag att det är spelvärde i 1.60. Ringköbing torskade sin premiär med hela 1-5 hemma mot Kolding. I den matchen saknades en rad spelare.

Andrés Lope, Jeppe Solgaard, Marcos Ugarte, Gloire Rutikanga är på skadelistan. Jesper Dalsgaard och Nikolaj Pape Sørensen var "frånvarande" i Koldingmatchen och är heller inte uttagna till i dag. Dessutom blev Jesper Lange skadad senast och missar matchen.

Skives coach säger på hemsidan att man satsar på cupen och vill gå så långt som möjligt. Utan att veta allt för mycket om spelarna i laget så är det tydligt att Skive fått en bra start på säsongen, det har inte Ringköbing. Skive satsar stenhårt på uppflyttning och är seriefavoit, Ringköbing hör hemma på nedre halvan och har skadeproblem.

SPELTIPS
Det känns som en klar tvåa det här. Finns till 1.60 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip