Här skiljer ett par divisioner och Vendsyssel har lovat bästa laget för dagen.

DANMARKSSERIEN

Senaste matcher

Ringkøbing - OKS 2-1 (seriematch)
Horsens II - Ringkøbing 0-0 (seriematch)
Ringkøbing - Hedensted 2-2 (seriematch)

Vendsyssel - Jammerbugt 1-0 (träningsmatch)

Ringkøbing tar emot Vendsyssel i danska cupen. Hemmalaget hör hemma i det som heter Danmarksserien och går väl att jämföra med typ svensk division 2-klass. Där har Ringkøbing inlett säsongen ganska bra. En seger mot OKS och två raka kryss på det, mot Horsens b-lag och mot Hedensted. Jag ska inte stå och säga att jag har stenkoll på Ringkøbings trupp eller så. Däremot så är det en klar nivåskillnad mellan Danmarksserien och division 1 som är motsvarande Superettan i Sverige.

Där slutade Vendsyssel på en tämligen stabil sjundeplats förra säsongen, som avslutades i slutet på juli, och drar igång igen den 12 september. Så visst, Vendsyssel är inte inne i full matchning och har bara spelat en träningsmatch inför tisdagens cupmatch (1-0 mot Jammerbugt).

Men jag tycker ändå att det här är en match som Vendsyssel ska vinna. Gästerna har gått ut och sagt att man kommer att spela sitt bästa lag och konstigt vore annars med tanke på att nästa seriematch som sagt är två veckor bort.
Det är ju annars något som brukar bidra till cupskrällar, att lagen högre upp roterar. Detta är proffs mot amatörer.

Vendsyssels trupp:

1 Peter Friis Jensen, 2 Jeppe Svenningsen, 4 Lasse Steffensen, 7 Tobias Christensen, 8 Dušan Jajić, 9 Mikkel Agger, 10 Tiémoko Konaté, 12 Tobias Damsgaard, 14 Zander Hyltoft, 15 Andreas Kaltoft, 16 Mads Sylvan, 17 Martin Dong, 19 Ali Messaoud, 26 Jelle van der Heyden og 34 Anders Bærtelsen.

Tobias Christensen, Zander Hyltoft och Anders Bærtelsen kan göra debut.

Jakob Hjorth, Mikkel Wohlgemuth, Christoffer Boateng, Søren Henriksen och Morten Knudsen saknas medan Henri Järvelaid spelar Nations League med sitt Estland.

SPELTIPS
Jag spelar Vendsyssel 2/2 halvtid/fulltid till 1.90 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip