Semifinal nummer ett i Klubblags-VM där River Plate och Al Ain ställs mot varandra, på Hazza Bin Zayed Stadium, där just Al Ain spelar sina matcher i Förenade Arabemiraten. River Plate är favoriter till seger, till cirka 1,40 i odds, vilket är givetvis korrekt. Däremot ser marknaden denna match som målsnål. Det behöver verkligen inte bli fallet, med tanke på att båda lag har spottat in mål på sistone. Det är två offensivt skickliga lag som ställs mot varandra och då är oddset på över dubbla pengar attraktivt.

River Plate från Argentina går sådär i den inhemska Primera Division. Laget befinner sig på en elfte plats och det är givetvis inte bra nog. Men i cuperna är de alltid grymma. Till denna match kommer de från ett Copa Libertadores möte mot ärkerivalen Boca Juniors, där möten har slutat med följande resultat:

Copa Libertadores: 9/12, 2018
River Plate 3 - 1 Boca Juniors

Copa Libertadores: 11/11, 2018
Boca Juniors 2 - 2 River Plate

Även innan dessa möten blev det målrikt i River Plates senaste ligamatch, som de vann med 3 - 1 hemma mot Gimnasia. River Plate är extremt duktiga på att göra mål och har massvis av målskyttat så det kommer inte bli något större problem att göra mål på Al Ain. Däremot så har River Plate släppt in på tok för många mål, lite av den anledning att de är så pass offensiva i sitt spelsätt, så det kommer att bli svårt att hålla nollan mot underdogen Al Ain.

Efter 13 spelade ligamatcher befinner sig Al Ain på en tredje plats i Arabian Gulf League. På de fem senaste matcherna har de en extrem målsnitt på 3,20 mål gjorda framåt. Visst, det har varit mot motståndare som är betydligt lättare att slå än River Plate, men Al Ain har också tagit sig till semifinalen genom att slå Esperance från Tunisien och Team Wellington från Nya Zeeland med följande siffror:

Klubblags-VM: 15/12, 2018
Esperance 0 - 3 Al Ain

Klubblags-VM: 12/12, 2018
Al Ain 3 - 3 Team Wellington

Mot Team Wellington var Al Ain under med 0 - 3, vände till 3 - 3 och vann sedan på straffar. Oavsett så har Al Ain gjort sex mål på två matcher i denna cup så jag ser goda chanser till att de ska lyckas även näta mot River Plate - som inte har hållit nollan på de sex senaste matcher.

Därmed finner jag ett värde i spelet att båda lag gör mål, till 2,06 i odds och lägger ett spel på utfallet. Oddset finnes hos LeoVegas , 888sport & Unibet .

---
Bekräftad startelva River Plate: Franco Armani, Javier Pinola, Jonatan Maidana, Leonardo Ponzio, Milton Casco, Gonzalo Montiel, Exequiel Palacios, Rafael Santos Borre, Gonzalo Martinez, Ignacio Fernandez & Lucas Pratto.

Bekräftad startelva Al Ain: Khalid Essa, Tongo Doumbia, Ismail Ahmed, Caio, Marcus Berg, Ahmed Barman, Mohammed Fayez, Mohammed Abdulrahman, Mohamed Ahmad, Tsukasa Shiotani & Hussein El Shahat.
---

This is the stats tab
This is the post tip