För fjärde gången denna säsong ställs AS Roma mot Bodø/Glimt i Europa Conference League. De första två gångerna var det i gruppspelet, där Bodo/Glimt vann hemmamötet med 6 - 1 innan det blev en delad pott på Stadio Olimpico - i ett möte som slutade 2 - 2. Lagen är framme i en kvartsfinal i slutspelet. Bodo/Glimt har nyligen vunnit hemmamötet med 2 - 1 och har därmed ett resultat att spela på inför returen på Roms Olympiastadion. Även denna gång kommer Roma att få slita riktigt hårt.

Tumult bröt ut efter det första mötet. Bråk ska ha uppstått mellan lagens ledare. Efteråt gick Uefa ut med att de har beslutat att tillfälligt stänga av huvudtränaren Kjetil Knutsen i Bodø/Glimt. Samt Romas målvaktstränare Nuno Santos. Helt olika versioner av vad som skedde har rapporterats in. I och med detta kan returen bli en mycket het drabbning - som om det inte redan var nog med tändvätska. För Jose Mourinho och hans lag har ännu inte hittat ett vinnande koncept. Svårt kommer det att bli igen.

Bodø/Glimt hade mest bollinnehav, flest skott på och utanför möte och vann rättvis på Aspmyra Stadion. Efter att Romas lagkapten Lorenzo Pellegrini gav gästerna ledningen kvitterade Ulrik Saltnes i början av den andra halvleken. Strax innan fulltid gjorde Hugo Vetlesen segermålet. Bodø/Glimt, som för första gången har nått en kvartsfinal i Europa, är obesegrade i
25 raka matcher, i alla sammanhang. Bakom sig har de en 2 - 1 seger i Eliteserien över Sandefjord. Så Bodø/Glimt är i toppslag.

Till returen får de tillbaka Ola Solbakken på topp. Han gör sällskap med Amahl Pellegrino, som är i högform med 5 fullträffar i turneringen. Vidare finns Hugo Vetlesen och Ulrik Saltnes i fin form. Även om Roma själva är i form råder det inga tvivel om att svårslagna Bodø/Glimt är mer än kapabla att göra drabbningen svår för favoriterna. Därmed blir det ett spel på att Bodø/Glimt täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då kan Bodø/Glimt förlora med ett mål i skillnad, som 1 - 0 eller 2 - 1. Spelet sitter ändå.

Speltips Roma - Bodø/Glimt:
2 asian +1,5 (samma som Bodø/Glimt +1,5 mål). Odds 1.80 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Chris Smalling, Gianluca Mancini, Roger Ibanez, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Bryan Cristante, Sergio Oliveira, Nicola Zalewski, Tammy Abraham & Henrikh Mkhitaryan.

Preliminär startelva - Bodø/Glimt:
Nikita Haikin, Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, Brice Wembangomo, Hugo Vetlesen, Elias Hagen, Ulrik Saltnes, Runar Espejord, Amahl Pellegrino & Ola Solbakken.
---

TV: Spännande matcher på veckans Europatipset!





This is the stats tab
This is the post tip