Fredagshöjdare i Rom när Bologna gästar Roma.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen. Finns hos Bethard eller FastBet .

Två målglada lag som möts. Bologna med 15/22 matcher över 2,5 mål medan Romas Serie A-matcher haft minst tre mål i 13/22. Snittar 3 och 3.1 mål per match.

Roma har en rätt tung avstängning på Pellegrini, som legat bakom mycket i offensiven den här säsongen (flest assist i laget). Saknar sedan tidigare Zaniolo och Zappacosta på grund av skador. Ska ändå ha en tillräckligt stark offensiv med Dzeko, Kluivert, Under, Perrotti m.fl. för att såra ett Bologna som har blott två hållna nollor på hela säsongen. Går ytterst sällan mållösa från hemmaplan mot lag av Bolognas kaliber. Sett till xG-statistiken är Roma näst bäst bakom Atalanta. Vad gäller xG emot är de mer av ett mittenlag. Så det är tydligt att Roma är bättre framåt än bakåt. Visade sig inte minst mot Sassuolo senast, där de hade kunnat släppa in betydligt fler än de fyra som det blev. Inte hållit nollan sedan borta mot Inter i början av december.

Tänkbart lag:
Lopez,
Santon, Smalling, Mancini, Spinnazzola,
Cristante, Veretout
Under, Perrotti, Kluivert
Dzeko

Bologna gör en rätt stark säsong. Ligger hyfsat så bekvämt i mitten av tabellen. Gjort en hel del mål och ligger bakom toppfemman vad gäller xG sett över säsongen. Skapar en hel del målchanser och det är inte bara gamle räven Palacio som bidrar. Har ett par fina spelare, inte minst spännande Barrow från Atalanta. Tänkbart lag:

Skorupski,
Tomiyasu, Danilo, Bani, Denswil,
Dominguez, Schouten
Orsolini, Soriano, Barrow
Palacio

Roma ska ju bara näta hemma mot Bologna. Tycker Bologna ska vara tillräckligt bra för att göra mål på ett defensivt rätt darrigt Roma också. Tror inte vi landar på 1-1 heller, då framför allt Roma såklart kommer gå för segern. Min känsla är att det här kan bli en rätt så öppen historia. Bologna är ett småtrevligt lag som dessutom inte har någon poängpanik tabellmässigt. Har med andra ord "råd" att bjuda upp till match snarare än att gå för att få med sig en poäng här. Bägge lagen har varit involverade i målrika matcher på slutet och jag tror det blir något liknande igen.

2-1, 1-2, 3-1, 2-2 eller liknande känns om tänkbara resultat.

This is the stats tab
This is the post tip