Roma:

Roma fortsätter att imponera sedan tränarbytet och slog i veckan ut Milan i Europa League-kvartsfinalen med sammanlagt 3-1. Roma tog en tidig 2-0-ledning i returen på Stadio Olimpico men trots en tidig utvisning på Zeki Celic, som tvingade I Giallorossi att spela med en gubbe kort i en timmes tid, så höll Roma undan och säkrade semifinalplatsen. Romas uppryckning under Daniele De Rossis ledning har gått få förbi och den forne mittfältsgiganten belönades med ett permanent kontrakt i klubben och en fortsatt plats på tränarbänken. Det har han förtjänat.

Roma är i skrivande stund (fredag) femma i Serie A med fyra poäng upp till Bologna på fjärdeplatsen, med en match tillgodo på Thiago Mottas lag. Femteplatsen kommer med all sannolikhet att räcka för säkrat Champions League-spel till nästa säsong, men med lag som Atalanta, Lazio och Napoli jagandes bakom har Roma inte råd att slappna av under slutdelen av våren. Poängen måste fortsätta rulla in.

Romelu Lukaku klev av tidigt mot Milan och hans status är i skrivande stund oviss, men det låter osäkert ifall han kommer till spel redan på måndagsaftonen. Är belgaren out lär Tammy Abraham ligga nära en startplats efter att ha kommit igång i maklig takt efter långvariga skadebekymmer, men De Rossi är också tydlig med att han inte vill ta några risker med engelsmannen och riskera några bakslag. I övrigt saknas Sardar Azmoun och Evan Ndicka.

Bologna:

Gör en otroligt imponerande säsong under Thiago Mottas ledning och är i en finfin position för att lägga beslag på en Champions League-plats till nästa säsong, vilket är en enastående bedrift. Bologna kommer från två raka mållösa matcher, mot Frosinone och Monza, och hade dessförinnan en 3-0-seger mot Salernitana och en 1-0-seger mot Empoli.

Motta åkte på ett tungt slag i och med att viktige Lewis Ferguson ådrog sig en korsbandsskada och skotten missar nu både återstod av säsongen och EM – förkrossande trist för en spelare som varit så bra under säsongen. Motta får tillbaka Alexis Saelemaekers från avstängning här. Därtill saknas Soumaoro och Odgaard.

Tuff match mellan två CL-kombattanter

Lurig match mellan två lag som åtnjuter positiva vindar och som är väl positionerade i den italienska CL-striden. Ferguson är ett tapp för Bologna, men Motta har offensivt krut i framför allt Joshua Zirkzee och Riccardo Orsolini, och Roma har offensiv kapacitet även om Lukaku inte kommer till spel med lirare som Paulo Dybala, Abraham, Stephan El Shaarawy, Lorenzo Pellegrini bland annat. Underspelet är klart favoriserat här, vilket inte är konstigt med tanke på att både lagens matcher varit målsnåla på sistone där Roma – som inledningsvis under De Rossi var betydligt mer framåtlutat än under Mourinho och bjöd på en hel del målglada matcher – hållit ihop det bättre. Jag tror dock båda lagen är väldigt sugna på att vinna den här matchen och ta ett stort steg mot CL och ett tidigt mål i endera riktningen kan öppna upp tillställningen rejält. Över 2 mål kan vara värt att testa till 1,77 hos Quick Casino.
This is the stats tab
This is the post tip