Speltips: Över 4,5 kort @ 1,63 - X3000 -

Två lag som kämpar kring olika streck i Serie A. Roma är efter vinsterna mot Verona och Salernitana på allvar med i kampen om Champions League-plats. Är bara en pinne bakom fyran Atalanta men har en match mer spelad. Cagliari har efter förlustmatcherna mot Forsinone och Torino halkat under nedflyttningsstrecket.

I huvudstaden har Roma 7-3-1. Har trots att hetsige Jose Mourinho inte längre tränar laget fortsatt tuff spelstil och många killar som lirar på gränsen.

Får till denna match notoriske kortplockaren Leandro Paredes åter efter avstängning. Bryan Cristante har också nyligen varit avstängd och kan påbörja ny kortsvit. Gianluca Mancini är i samma sits. Rasmus Kristensen, Lorenzo Pellegrini & Diego Llorente står på fyra gula kort och även om de inte vill ta kort här och missa mötet med Inter så är inte alltid huvudet med när de väl kommer ut på planen. Så det finns en hel del spelare i Roma som är potentiella namn för domarens bok.

Kortglad domare som känner lagen

Cagliari i vanlig ordning tvärdåliga så fort de lämnar Sardinien. 0-3-8 utanför ön. Hemmaspelet gör dock att man inte är helt borta från nytt kontrakt. Är på samma poäng som Udinese och Verona som också kämpar i botten för fler säsonger i Serie A. Claudio Ranieris manskap är inte fullt så kortbenägna som Roma men har under säsongen tagit tre röda kort och backar inte när de möter lag som spelar hårt. Antoine Makoumbou har stått för två av de röda korten och finns till 29 ggr degen att åka ut här. Det spel vi dock har som huvudspel denna kamp är över 4,5 kort i matchen. Både Roma och Cagliari är lag som själva spelar fränt men framför allt så får de ofta motståndarlagen att ta kort så nu när de möts så bör det innebära att båda lagen drar på sig omkring tre kort var.

Domare är Matteo Marcenaro. Har inte dömt någon match ännu i år men avslutade 2023 med Sassuolo - Roma (fem gula och ett rött), Napoli - Cagliari (sju gula) och Inter - Lecce (fem gula och ett rött). Så han känner dels till lagen och är inte rädd för att dra upp kort av olika kulörer. Här är vi nöjda om han viftar med kortleken fem gånger (eller fler).

Spelet sitter om det blir minst fem kort i matchen
This is the stats tab
This is the post tip