Air Albania Stadium är fotbollsarenan för finalen i Europa Conference League där AS Roma ska ta sig an Feyenoord. Serie A laget ses som favoriter till bucklan. Inte så konstigt när de också är numret större. Med tränaren Jose Mourinho, som har en lång erfarenhet av att vinna titlar ute i Europa, ska Roma - trots att marknaden erbjuder jämna odds - ses som stora favoriter till seger.

Roma har haft fem dagars vila och återhämtning sedan Serie A avslutades med en bekväm seger över svårslagna Torino. Anfallsstjärnan Tammy Abraham nätade två gånger om och har totalt hittat nätmaskorna 26 gånger, i alla sammanhang. Även Lorenzo Pellegrini nätade och har varit i toppslag - liksom många spelare i Roma. I Europa Conference League har Roma sprayat in mål. I gruppspelet blev det 18 fullträffar mot Bodö/Glimt, Zorya Luhansk och CSKA Sofia. Därefter har Vitesse, Bodö/Glimg och Leicester slagits ut i slutspelet - där Roma steppade upp i försvaret och bara släppt in ett mål på de sista tre slutspelsmatcher.

Feyenoord, som också gör en bra säsong, var inte nära att kriga om ligaguldet mot Ajax och PSV Eindhoven, som var i en klass för sig. Däremot har Feyenoord varit obesegrade i Europa Conference League. I gruppspelet kom de etta före Slavia Prag, Union Berlin och Maccabi Haifa - i den ordningen. I slutspelet passerades Partizan, Slavia Prag och Marseille. Cyriel Dessers, på lån från Genk, har nätat 10 gånger i turneringen och är i högform. Dock avslutades ligasäsongen med en förlust hemma mot Twente.

Både Roma och Feyenoord har varit väldigt lyckosamma i målproduktionen. Dock har Roma även visat prov på mästerligt försvar, som borde räcka långt - förmodligen till klubbens första UEFA titel någonsin. Jag tar en tydligt ställning och lägger ett spel på att Roma vinner finalen över Feyenoord, redan efter 90 minuters spel. Allt odds som är över dubbla pengar är av värde, i mitt tycke.

Speltips Roma - Feyenoord:
1. Odds 2.39 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Gianluca Mancini, Chris Smalling, Roger Ibanez, Rick Karsdorp, Bryan Cristante, Sergio Oliveira, Lorenzo Pellegrini, Nicola Zalewski, Nicolo Zaniolo & Tammy Abraham.

Preliminär startelva - Feyenoord:
Ofir Marciano, Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida, Orkun Kokcu, Fredrik Aursnes, Guus Til, Luis Sinisterra, Cyriel Dessers & Reiss Nelson.
---

TV: Sex miljoner i jackpot när Melker går för 13 rätt på Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip