Roma tar emot Feyenoord på torsdagen.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för bortalaget Feyenoord.

Holländarna leder det här dubbelmötet med 1-0. Förstamötet var rätt tajt och Roma missade bland annat straff. Kunde gått hursomhelst även om kryss kanske varit logiskt.

Normala i returmatcher är att ofta backa överspel på hörnor för laget som jagar. För man tänker att det jagande laget spelar desperat från minut ett och kommer trycka på. Teoretiskt sett skulle ju Feyenoord nu kunna backa hem och parkera bussen. Tror dock inte det ligger i ett holländskt topplags natur att agera så. Sen är det ju inte otänkbart att Roma tar ledningen - iså fall är dubbelmötet helt plötsligt öppet igen och Feyenoord kommer vara tvingade att anfalla.

Det här blir tredje gpången lagen möts på rätt kort tag. Hade ju Conference League-finalen i fjol när Feyenoord hade 60-65% bollinnehav. I första matchen förra veckan hade de 55% boll. På hemmaplan lär väl Roma försöka ta tag i spelet lite mer, men det säger ändå något om att Feyenoord kan matcha Roma spelmässigt. Fem hörnor i första matchen, Sex i finalen i fjol.

Mourinho är Mourinho

Mourinho är dessutom som han är. Ingen tränare som predikar skönspel eller har 65% bollinnehav och total kontroll. Så Feyenoord kommer ha sina anfall och lägen om de bara uppträder normalt. Snittar flest hörnor i Eredivisie tillsammans med Ajax och är normalt offensivt viktade. Har dessutom en viktig CL-kamp i ligan som stjäl fokus innan och efter den här matchen.

Om Roma tar ledningen i dubbelmötet tror jag snarare Roma kommer parkera bussen och låta holländarna ta hans om takrpinnen.

All things considered - jag tycker det här är en låg hörnlina för Feyenoord att slå. Klart det inte är lätt för ett lag från en mindre liga att åka till ett topp femliga-topplag, men jag tror Feyenoord kommer kunna stå upp bra här spelmässigt. Tror att Roma har lite mer klass och kommer kunna gå vidare till slut, men i spelet kan jag se en hyfsad jämn match framför mig.

Speltips: Över 3,5 hörnor för Feyenoord.
This is the stats tab
This is the post tip