Speltips: Över 8,5 hörnor @ 1,80 - Betinia -
Speltips 2: Romelu Lukaku mål @ 2,54 - Betinia -

Returmatch i Europa League mellan Roma och Feyenoord. Första mötet i Rotterdam slutade 1-1 efter mål för nederländarna av Igor Paixao i 45+1. Roma kvitterade i andra halvlek genom Romelu Lukaku. Resultatet var nog Roma mest nöjda med då det kändes som att de var i Holland för att ta med ett kryss till stövellandets huvudstad. Det var en ganska jämn match gällande bollinnehav, frisparkar och hörnor. Feyenoord hade lite fler målchanser och kunde (borde) ha gjort ett mål till.

Den här gången är det Roma som är favoriter men vi är inte helt säkra på att de löser en seger under ordinarie tid och det kan mycket väl åter bli kryss med förlängning och eventuellt straffar.

Feyenoord känns inte som ett lag som kan lägga sig på försvar och fega. Tränare Arne Slot har offensiv balans i laget och i tidigare matcher så väl hemma som borta i Champions League körde han 4-3-3 uppställning. Så klart skoj för oss som ser på och detta tänk ger ofta både målchanser och hörnor. Samtidigt öppnar det för chanser även för motståndarna.

Hade i helgen hemmamatch mot RKC men svårt att värdera den matchen då man fick spela 11 mot 10 i nästan en timme. Pressade och pressade men trots 32 målchanser, 76% bollinnehav och 19 hörnor så såg det ut att sluta 0-0. I 84e minuten fick man dock till slut in bollen och har man 3,84 i xpg så hade det så klart varit citronsurt att inte vinna matchen. Nu kommer man till Rom med vind i seglet och kan den här gången starta med Quinten Timber och Santiago Gimenez. Två viktiga pjäser som kände av skador senast.

Målis Justin Bijlow, kaptenbacken Gernot Trauner, mittfältarna Thomas van den Belt & Gijvai Zechiel samt anfallaren Alireza Jahanbakhsh saknas alltjämt men ändå bättre situation än på De Kuip.

Lukaku avgör?

Roma var även dom ett vinnande lag i helgen när Frosinone besegrades på bortaplan med 3-0. Körde en bra elva men några spelare fick vila. Rick Karsdorp, Nicola Zalewski och Pablo Dybala behövde inte matchtröjor. Edoardo Bove blev också kvar på bänken och den här gången får han inte ens ta plats där då han är avstängd. Tommaso Baldanzi eller Stephan El Shaarawy lär ersätta.

Engelsmannen Chris Smalling fick ett kort inhopp mot Frosinone så nu är det bara landsmannen Tammy Abraham som är skadad hos Roma.

På hemmaplan utgår vi från att Daniele De Rossis mannar kommer vara spelförande laget och försöka avgöra under ordinarie tid. Släpper fortfarande till många hörnor men har även själva så smått börjat producera hörnsparkar. Med en så pass bra huvudspelare som Romelu Lukaku så borde det vara ett farligt vapen. Så här långt har anfallaren gjort sex mål i Europa League och det känns som att han tänder till lite extra när det vankas landslagsspel eller cupspel i Europa. Var bäst i Roma när lagen möttes i Rotterdam och nu på hemmagräs kan det mycket väl vara den belgiske stjärnan som avgör.

Så vi testar två spel denna afton. Att det blir hörnrikt och att Lukaku målar.

Spel 1 sitter om det blir minst nio hörnor i matchen.
Spel 2 sitter om Romelu Lukaku gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip