Roma går kasst i Serie A - chans att rätta till formkurvan här.

SERIE A
5. AS Roma 24 11 6 7 43:32 39

Roma hemma
12 5 3 4 22:19 18

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Atalanta - Roma 2-1

JUPILER LEAGUE
2. Gent 26 15 7 4 54:28 52

Gent borta
13 5 4 4 21:19 19

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
AS Eupen - Gent 2-3

Inte ens en mor kan älska Romas formkurva just nu. Torsk mot Juve i cupen, en bra insats men bara 1-1 mot Lazio. Torsk mot Sassuolo, torsk hemma mot Bologna och torsk borta mot Atalanta. Den senare går ju såklart inte att skämmas för, men det betyder också att Roma ligger illa till och utanför topp-4 i kampen om Champions League-platserna nästa år. Med tanke på formkurvan och att man ändå har bottenklubben Lecce hemma på söndag, så tror jag att Roma tar den här matchen på allvar. Man behöver ett bra resultat med sig returen i Belgien. Med det sagt tror jag inte att det blir en enkel match. Micke Lustigs Gent är i bra form och belgiska lag brukar vara fysiskt starka och inte helt enkla att bara springa över.
Jag tror att Roma har en bra chans att vinna, men jag är inte övertygad om stora siffror i så fall. När oddset på Roma - som inte är i bra form - ligger på 1.40-1.50 så lockas jag inte alls av att spela hemmalaget. Då är jag mer inne på att det blir en målsnål tillställning. Gent kommer vara kalasnöjda med ett kryss här och det viktiga blir att inte öppna upp sig för Roma. Att våga i hålla i bollen när man har den, att kontra när tillfällen dyker upp och att vara skärpta på sina offensiva fasta situationer. Jag kan se den här matchen sluta med 0-1 mål om det inte ringer tidigt i någon av kassarna. Och som sagt, detta är ett dubbelmöte så båda lagen är nog nöjda om de har hygglig chans att ta det i returen nästa vecka.

Preliminära elvor (Whoscored)

Roma (4-2-3-1) Lopez - Santon, Fazio, Smalling, Kolarov - Cristante, Veretout - Kluivert, Pastore, Mkhitaryan - Dzeko

Saknar: Zaniolo, Mirante, Zappacosta, Diawara (avstängd)
Osäkra: -

Gent (4-3-1-2) Kaminski - Lustig, Ngadue-Ngadjui, Plastun, Asare - Odjidja-Ofoe, Owusu, Kums - David - Depoitre, Niangbo

Saknar: Yaremchuk
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1.90 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip