Roma:

Stod för en skaplig insats borta i Salzburg i Europa League, men föll tungt med 1-0 efter att ha bränt ett antal bra chanser. Roma noterades för 1,76 i xG, men det var RB Salzburg som till slut fick utdelning när Nicolas Capaldo avgjorde i den 88:e minuten. José Mourinho var inför matchen tydlig med att han kommer spela sitt starkaste lag även i Europa League – trots att Romas trupp inte är den bredaste – och portugisen mönstrade för tredje matchen i följd samma startelva. Paulo Dybala tvingades kliva av redan i halvtid med vad som verkar vara en muskelskada, vilket vore ett tungt slag. Argentinaren har visat sig viktig för Romas offensiv och just problemen I Giallorossi har på offensiv tredjedel gäckar laget för tillfället, där Tammy Abraham och Andrea Belotti återigen hade flera kostsamma misstag, underlättas knappast av att Dybala adderas till frånvarolistan.

Roma är fyra i Serie A, på samma poäng som trean Atalanta och femman Milan, och det ser ut att bli en knallhård strid om Europaplatserna. Matchen mot Hellas Verona kommer nu mitt emellan nästa veckas retur mot Salzburg på Stadio Olimpico, och det ska bli intressant att se hur ständigt titeltörstande Mourinho resonerar med sina laguttagningar och om han återigen väljer samma manskap i söndagens match.

Preliminär startelva: Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Zalewski, Cristante, Matic, Celik; El Shaarawy, Pellegrini; Abraham

Hellas Verona:

Har vaknat till liv rejält och positionerat sig i ett läge för att verkligen kämpa om sin Serie A-överlevnad. Efter fyra raka utan förlust har Hellas nu bara två poäng upp till Spezia på säker mark. Sedan årsskiftet har Hellas form varit betydligt bättre och även i förlustmatcher så har man i högsta grad varit med och utmanat om poängen.

Resultatraden sedan årsskiftet: Torino borta (1-1), Cremonese hemma (2-0), Inter borta (0-1), Lecce hemma (2-0), Udinese borta (1-1), Lazio hemma (1-1), Salernitana hemma (1-0). Noterbart att samtliga gått under 2.5-målslinan.

Preliminär startelva: Montipó; Coppolo, Hien, Magnani; Doig, Duda, Tameze, Depaoli; Lazovic, Ngonge; Lasagna

Speltips:

Roma är storfavorit (1,61 på ettan), men Hellas har imponerat under inledningen av 2023 och är långt ifrån slagna på förhand. Har de senaste veckorna kryssat mot Lazio och spelat jämnt mot Inter, även om det slutade med en uddamålsförlust på Giuseppe Meazza. Om Mourinho har för stort fokus på torsdagens Europa League-retur kan Verona inte räknas bort. Ta en titt på startelvan inför matchen. Samtliga Hellas Veronas matcher under 2023 har gått under 2.5 mål, detsamma gäller i sju av Romas tio senaste i alla turneringar. Med tanke på Romas problem på sista tredjedelen och Dybalas troliga frånvaro kan det mycket väl bli målfattigt även här. Under 2.5 mål finns till 1,66 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip