Är på plats i Rom och hela staden kommer koka i kväll.

Senast möten
Roma - Lazio 1-3

Roma - Lazio 3-2
Lazio - Roma 2-0

Serie A
4. Lazio 11 9 1 1 31:12 28
5. AS Roma 11 9 0 2 21:7 27

Romas form: V, V, V, V, V
Lazios form: V, V, V, V, V (nio raka, ink Europa League)

Senaste match
Fiorentina - Roma 2-4
Lazio - Nice 1-0

Det väntas föga förvånande storpublik i kväll på Stadio Olimpico. Brukar inte vara supersvårt att få biljetter till Derby della Capitale, men den här gången fick jag slita. Håller själv på Lazio ska sägas, men rekar ändå på värdet här inte bara med hjärtat.

Roma har absolut den bästa truppen och har förmodligen en högstanivå som inte Lazio kan besitta med sin trupp. Samtidigt har Lazio och coach Simone Inzaghi byggt ett oerhört disciplinerat och väloljat maskineri. Nio raka segrar är mer än vi som Laziosupportar kunde önska inför året.

Lucas Leiva slår sällan bort en passning, Parolo löper sår i djupled och spelare som Lulic och stjärnskottet Milnkovic-Savic är skickliga på att vända upp med fart. Luis Alberto har en intressant nummer 10-roll och Ciro Immobili gör det han är bäst på, löper, krigar och gör mål.

Roma kommer säkerligen föra den här matchen. Det jag vill komma till är att jag tror det passar Lazio utmärkt. Man har slagit självaste Juventus två gånger den här säsongen, i supercupen och på Juventus Stadium. Lazio är i år ett väldigt bra omställningslag och kommer få sina lägen.

Det är ju lättare att kontra än att spela sig till målchanser som Roma kommer tvingas göra tror jag. Lazio är väldigt snabba i defensiva omställningar också, så Roma kommer oftast få möta ett kompakt ljusblått lag.

Oavsett hur det går bör ni se denna derbyfest på tv. Inte ofta båda lagen ligger med i toppen och går så här pass bra. Men jag tycker att Lazio har bättre chans än oddsen visar!

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Roma (4-3-3) Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Perotti, Dzeko, El Shaarawy

Saknar: Karsdorp, Emerson, Schick

Lazio (3-5-1-1) Starkosha - Bastos, De Vrij, Radu - Marusic, Parolo, Leiva, Lulic, Milenkovic-Savic - Luis Alberto - Immobile

Saknar: Felipe Anderson, Wallace, Caicedo, Di Gennaro

SPELTIPS
Spelar Lazio 2 asian hcp +0,5 vilket innebär seger vid X2. Finns till 1.77 och Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip