Derby della Capitale!

Romrivalerna AS Roma och Lazio drabbas samman i en het derbymatch på Stadio Olimpico i Serie A. Förutom känslor handlar även mötet om väldigt viktiga poäng och placeringar i tabellen. Båda lagen har mycket att spela för. Då blir det extra kul.

Romas enda chans till Europa spel nästa säsong ligger i den sjunde platsen, som ger en biljett till Europa Conference League. Dock har de Sassuolo hack i häl, med två poäng mindre än Roma - som möter Spezia i säsongens sista ligamatch.

Det finns ett intressant mönster för Roma denna säsong. Mot de mindre lagen har de lyckats ta poäng, oftast samtliga tre. Mot de större lagen har det i regel blivit förluster. I slutet av säsongen har Roma gått ner sig ytterligare. Det har även blivit förluster mot de sämre lagen, som bland annat Cagliari och Sampdoria. Senast blev det förlust mot de nya mästarna Inter med 1 - 3.

Lazio vann stort över Roma i säsongens första möte med 3 - 0. Sedan Lazio blev utslagna av Bayern München i Champions League har de lyckats hitta en högre växel. Sedan dess har det blivit sju segrar på nio matcher. Mest imponerande är spelet hemma på Stadio Olimpico där Lazio har tolv (!) raka ligasegrar. I mitt tycka ska därmed Lazio ses som klara favoriter.

För Lazios del är det kamp om en Champions League plats. Det är sex poäng upp till tabellfyran Napoli - men Lazio har en match mindre spelad. Torino hemma och Sassuolo borta är lagen som Lazio har kvar att möta i ligan. I Lazios trupp saknas bara mittfältaren Sergej Milinkovic-Savic, på grund av en bruten näsa. Lucas Leiva och Andreas Pereira är tillbaka från avstängning.

I Roma lägret är det dock fullt i sjukstugan. Förstamålvakten Pau Lopez missar resten av säsongen. Mittbackarna Chris Smalling och Federico Fazio samt mittfältarna Amadou Diawara, Jordan Veretout och Leonardo Spinazzola. Roma har plockat fyra poäng från de sex senaste ligamatcher så formen är inget vidare. Återigen riskerar de att förlorat mot ett större lag.

Lazio är taggade till tänder och har mycket att spela för. Att slå Roma ska de klara av minst varannan gång, med tanke på skador och dålig form, samt att Lazio är så starka på Stadio Olimpico. Därmed blir det ett spel på en rak Lazio seger i matchen.

Speltips Roma - Lazio:
2. Odds 2.35 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Preliminär startelva - Roma:
Daniel Fuzato, Gianluca Mancini, Roger Ibañez, Marash Kumbulla, Rick Karsdorp, Bryan Cristante, Ebrima Darboe, Bruno Peres, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan & Borja Mayoral.

Preliminär startelva - Lazio:
Pepe Reina, Luiz Felipe, Francesco Acerbi, Stefan Daniel Radu, Manuel Lazzari, Marco Parolo, Lucas Leiva, Luis Alberto, Senad Lulic, Ciro Immobile & Joaquin Correa.
---

This is the stats tab
This is the post tip