Derby della Capitale!

På Roms Olympiastadion möts ärkerivalerna AS Roma och SS Lazio, i den italienska Serie A. När lagen möttes tidigare under säsongen, givetvis på samma fotbollsarena, gick Lazio segrandes ur duellen. Roger Ibanez och Jordan Veretout blev målskyttar för Roma. Sergej Milinkovic-Savic, Pedro Rodriguez och Felipe Anderson nätade för Lazio. Segern var helt klart rättvis då.

Romas tränare Jose Mourinho har klagat i media att Lazio har haft betydligt längre vila. Det stämmer då Roma spelade Europa Conference League i veckan och tog sig förbi Vitesse till kvartsfinalen. Sedan förlusten mot stormakten Juventus har Roma vunnit hälften och kryssat hälften av åtta Serie A matcher - utan något nederlag. Senast var förlusten nära då Roma fick en straff på övertid som Lorenzo Pellegrini förvaltade. Därmed blev det 1 - 1 mot Udinese. Så Roma har matchats hårt på sistone.

Marknaden erbjuder jämna odds på vinnaren av matchen. I mitt tycke är det ändå en klar fördel till Lazio - av flera anledningar. Dels så känns detta möte inte riktigt som något bortamöte, då Lazio själva lirar på Roms Olympiastadion - där de har vunnit 8 av 14 ligamatcher. Lazio har en poäng mer än Roma i tabellen och ligger på en Europa League plats. Det är 7 poäng upp till fjärde platsen för Lazio, som också har en bättre dagsform än ärkerivalen. Lazio har två raka segrar i Serie A bakom sig.

Det som har imponerat mest med Lazio är att tränaren Maurizio Sarri har fått ordning på backlinjen. Försvaret har skött sig utmärkt och klarat av att hålla nollan i två raka matcher - mot Cagliari och Venezia. Vidare är Lazio starkare än Roma i den sista tredjedelen. Roma har engelsmannen Tammy Abraham i högform, med 13 ligamål. Dock har Lazio en större bredd. Sergej Milinkovic-Savic och Pedro Rodriguez har gjort 8 mål vardera i Serie A. Samt att de har skytteligaledaren Ciro Immobile, med 21 fullträffar, i toppslag. Att Lazio har fått vila i veckan betyder också att spelarna har hunnit ladda om batterierna till derbyt.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Lazio återigen vinner Derby della Capitale mot Roma, till ett högt odds.

Speltips Roma - Lazio:
2. Odds 2.80 hos 888sport , Unibet & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Gianluca Mancini, Chris Smalling, Marash Kumbulla, Rick Karsdorp, Bryan Cristante, Henrikh Mkhitaryan, Nicola Zalewski, Lorenzo Pellegrini, Nicolo Zaniolo & Tammy Abraham.

Preliminär startelva - Lazio:
Thomas Strakosha, Manuel Lazzari, Luiz Felipe, Francesco Acerbi, Adam Marusic, Sergej Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Felipe Anderson, Ciro Immobile & Pedro Rodriguez.
---

This is the stats tab
This is the post tip