I Serie A spelas ett toppmöte på Roms Olympiastadion där AS Roma tar emot serieledarna Napoli. Roma har gjort en bra inledning på säsongen där de parkerar på en fjärde plats, med 15 poäng efter åtta omgångar. Desto bättre har det gått för Napoli som har full pott - 24 poäng - efter att ha segrat i samtliga ligamatcher. Det ska Napoli ha mycket beröm för. Allting har stämt för dem. Dock har det även gjort för Roma, när de har spelat på hemmaplan. Så Roma har en stor chans att bryta deras segersvit.

Tränaren Jose Mourinho har ännu inte lyckats lösa ett av Romas stora problem. Bortaformen är fortfarande usel. Förvisso vann de borta mot nykomlingen Salernitana med 4 - 0, men därefter har det varit tre raka förluster. Likaså i Europa Conference League, där Bodö/Glimt krossade dem med 1 - 6 i Norge - där Roma roterade kraftigt i startelvan. På Roms Olympiastadion är det helt andra resultat. På hemmaplan har Roma vunnit ett möte ute i Europa och fyra ligamatcher i Serie A, med målskillnaden 8:2.

Napoli tog sin första seger i Europa League, där de vann hemma mot Legia med 3 - 0. Tränaren Luciano Spalletti valde att ställa upp med ett bra lag, som gjorde jobbet. I Serie A har Napoli fått en drömstart med åtta raka segrar över Genoa, Udinese, Sampdoria, Fiorentina borta och Venezia, Juventus, Cagliari och Torino hemma. Senast mot Torino kom matchens enda mål med tio minuter kvar, då anfallsstjärnan Victor Osimhen nickade in segermålet. Napoli har varit helt outstanding, minst sagt.

Dock är det en hård konkurrent i Serie A, där det inte är menat att ett lag ska vinna hur många ligamatcher som helst. Roma må vara usla utanför sin hemmaborg, men väl där levererar de och har vunnit samtliga möten. Så att slå Roma på Olimpico är en extrem uppgift. Förr eller senare bryts Napolis svit och mycket tyder på att detta sker nu. Roma har en större chans till poäng och ska definitivt inte ses som en underdog. Därmed blir det ett spel på att Roma tar poäng, genom att kryssa eller vinna mötet.

Speltips Roma - Napoli:
1X - odds 1.63 hos Pinnacle .

---
Bekräftad startelva - Roma:
Rui Patricio, Matias Vina, Roger Ibanez, Gianluca Mancini, Rick Karsdorp, Jordan Veretout, Bryan Cristante, Nicolo Zaniolo, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan & Tammy Abraham.

Bekräftad startelva - Napoli:
David Ospina, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Kalidou Koulibaly, Mario Rui, Andre-Frank Zambo Anguissa, Fabian Ruiz, Piotr Zielinski, Matteo Politano, Victor Osimhen & Lorenzo Insigne.
---

This is the stats tab
This is the post tip