Speltips: Roma över 2,5 kort i matchen @ 1,87 - Expekt -

Tabellåttan Roma välkomnar femman Napoli för match på Stadio Olimpico i huvudstaden. Två lag som är med i fighten om Champions League plats och avståndet till topp 4 lagen är inte stort för något av teamen.

Napoli vann senast i ligan mot bortasvaga Cagliari med 2-1. Var även ute och vevade i Coppa Italia i veckan. Gjorde där en bra första halvlek men fick inte hål på Frosinones keeper och när man väl fick nätkänning så hittade domaren (via VAR) en hands och målet dömdes bort. I andra halvlek gick allt åt skogen för Walter Mazzarris gäng som släppte in fyra bollar, var av två på stopptid. Okej att man spelade med en reservbetonad elva men ändå lite skämmigt och få av dem som startade den matchen lär få chansen här. Lita på att Maradonas gamla gäng är revanschsugna och ta fighten.

Roma föll senast borta mot seriefyran Bologna men innan dess hade man fem raka utan förlust. Har ett stentufft program framöver med matcher mot Juventus, Atalanta och Milan. Ska även lira cupmatch mot Cremonese 3/1.

Matchen den här helgen känns oviss och resultatet kan bli åt vilket håll som helst. Känns även som att det både kan bli målsnålt och över 2,5 mål.

Det vi dock räknar med är att det blir en kampfylld match där inget av lagen kommer vika ned sig.

Spelet får därmed bli Roma över 2,5 kort i matchen. Laget har dragit på sig rätt många kort på slutet. Mot Fiorentina blev det fem gula och två röda och senast mot Bologna så drog domaren upp gula kortet fyra gånger för Roma.

Leandro Paredes given i domarens bok

Finns flera tänkbara syndare i Roma. Rivjärnet på mitten Leandro Paredes är inte främmande för att plocka kort och då han var avstängd i November (5 gula kort) så har han påbörjat en ny kortsvit och tagit gult i de två senaste ligamatcherna. Även mittfältskollegan Edoardo Bove har tagit kort i sina två senaste (Sheriff i Europa League & Bologna i ligan).

Kan även vara dags för backen Gianluca Mancini att ta kort då han hållit sig kall sedan derbyt mot Lazio 12/11. Står på fyra kort och tar han gult här så får han stå över matchen mot Juventus. Bryan Cristiane, Lorenzo Pellegrini och Romelu Lukaku står alla på tre kort och lär inte vika ned sig i denna kamp.

Manager Jose Mourinho är inte direkt den typ av tränare som utstrålar lugn och harmoni för sina spelare. Snarare manar han på dem att alltid ge järnet och smälla på och skäller gärna på rättskiparen så fort något domslut går emot hans lag.

Dagens domare Andrea Colombo har varit rätt kortglad på slutet och delat ut ostskivor till höger och vänster. På hans fyra senaste matcher har han halat upp det gula kortet 25 gånger!
Dömde Roma - Lecce i November och då gav han Roma tre gula kort. I den matchen saknades dessutom Leandro Paredes (avstängd) och Lorenzo Pellegrini (skadad).

Om vi är inne på rätt spår så blir det en tuff match med många hårda närkamper och kanske till och med fult spel. Paredes & co grejar kortlinan!

Spelet sitter om Roma får tre kort eller fler.
This is the stats tab
This is the post tip