Extremt viktig match för Roma som vill rädda säsongen. Samtidigt är självförtroendet sådär och Porto inget lag man vill släppa bortamål mot.

Serie A
6. AS Roma 23 10 8 5 44:30 38

Roma hemma
11 6 4 1 28:17 22

Formen
V, O, F; O ;V

Senaste match
Chievo - Roma 0-3

PRIMEIRA LIGA
1. FC Porto 21 16 3 2 42:12 51

Porto borta
11 7 3 1 16:6 24

Formen
O, O, V, F, V

Senaste match
Moreirense - Porto 1-1

Säker seger borta mot Chievo senast. Men Roma är det ingen som riktigt vet vad de står. En svag start på det nya året gör att coach Di Francesco och klubbledningen är hårt kritiserad. Uttåg mot Porto skulle definitivt kunna betyda att huvuden börjar rulla. För att Roma ligger sexa i Serie A med lååååångt upp till Napoli på andraplats (14 pinnar) och givetvis ännu längre, 25 poäng, upp till Juve - ja, det är mycket mer än vad man hoppats på.

7-1-torsken borta mot Fiorentina i cupen och 0-3 till 3-3-kollapsen borta mot Atalanta har satt sina spår. Här är det första mötet av två att vänta i CL-åttondelen och jag tror inte Roma kommer gå ut dumdristigt här. Samtidigt som Porto kommer sitta lågt och vara nöjda med 0-0 så länge det är så. Portugiserna är garanterat trygga med att ha ett sånt resultat med sig hem till Portugal och därför tror jag att det kan dröja innan vi får se matchen lossna offensivt.

Portos anfallsspel har kärvat en del på slutet, samtidigt som försvaret är landets bästa. I offensiven saknas Aboubakar, Marega och Corona som alla är kompetenta spelare i och utanför straffområdet. Roma får klara sig utan Schick och Under medan Perotti och allas vår Robin Olsen är tveksamma.

AS Roma (4-2-3-1): Mirante; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; De Rossi, Cristante; Zaniolo, El Shaarawy, Pellegrini; Dzeko

FC Porto (4-3-3): Casillas; Éder Militão, Filipe, Pepe, Alex Telles; Danilo, Herrera, Óliver Torres; Otávio, Soares, Brahim

SPELTIPS
Jag lirar under 2,5 mål till 1.93 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip