I den första av två åttondelsfinaler i Europa League tar AS Roma emot Real Sociedad på Stadio Olimpico. Två lag som ligger på en fjärde plats i respektive liga i hemlandet. Marknaden har Roma som en liten favorit till seger - vilket går att förstå då Real Sociedad inte direkt är i toppslag.

Europa Conference League vinnarna är på jakt efter nya titlar med tränaren Jose Mourinho. Efter att ha slutat tvåa i gruppspelet i turneringen har Roma tagit sig förbi RB Salzburg i slutspelet - genom att vinna med 2 - 0 på hemmaplan. Även i Serie A har hemmaspelet varit en avgörande faktor till intjänade poäng. Roma har fem raka hemmasegrar i ligaspelet - utan något insläppt mål.

Så Real Sociedad har en tuff nöt att knäcka. Efter att ha vunnit sin grupp har de stått över första slutspelsomgången. Dock är formen långt ifrån bra. I vanlig ordning har Real Sociedad tappat formen, efter en briljant inledning. Under de tre senaste omgångar i La Liga har det blivit två poäng, vilket har gjort att Atletico Madrid har gått om dem i tabellen. Real Betis är hack i häl och utmanar om Champions League platsen.

Även om Real Sociedad har spelat bra i denna turnering är dagsformen inget att hänga i julgranen. Då Roma har varit brutala i huvudstaden är chansen stor att de tar ett kommande och går segrandes ur denna duell. Med 14 hemmasegrar på 16 försök i Europa League ska Roma tas på allvar. Därmed blir det ett spel på att Roma vinner det första mötet mot Real Sociedad.

Speltips Roma - Real Sociedad:
1. Odds 2.25 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Diego Llorente, Chris Smalling, Roger Ibanez, Rick Karsdorp, Bryan Cristante, Nemanja Matic, Stephan El Shaarawy, Lorenzo Pellegrini, Paulo Dybala & Tammy Abraham.

Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Robin Le Normand, Igor Zubeldia, Diego Rico, Martin Zubimendi, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal, David Silva, Kubo Take & Alexander Sørloth.
---

This is the stats tab
This is the post tip