En tuff retur väntar AS Roma då målglada Red Bull Salzburg gästar dem på Stadio Olimpico i Europa League. Europa Conference League vinnarna förlorade det första mötet mot de österrikiska mästarna. Jose Mourinho har sedan dess drabbats av ett par stora avbräck i offensiven. Det gör att Salzburg - som sällan kliver av en fotbollsplan utan att ha hittat nätmaskorna - har en stor chans till avancemang.

Att näta har varit något av ett problem för Roma denna säsong. Två gånger om träffades målramen på Red Bull Arena Wals-Siezenheim, men bollen gick aldrig in i nät. I stället släpptes det in ett sent förlustmål strax innan fulltid då Nicolas Capaldo nickade in matchens enda fullträff. Statistiken talar sitt tydliga språk. Inget lag i turneringen har missat så många chanser som Roma. Lättare blir det inte heller att näta utan skadade Tammy Abraham och Paolo Dybala. Samt att Lorenzo Pellegrini fick lämna träningen med en skadekänning och är ytterst tveksam till start.

Salzburg har tagit sig till slutspelet i turneringen genom att komma trea bakom Chelsea och AC Milan i Champions League. Där gjorde Salzburg ett kanonjobb under de första fyra omgångar - innan det blev förluster mot Chelsea och Milan till slut. Att Salzburg öser in mål i hemlandet är inget som förvånar någon. Däremot att de har varit så skickliga i den sista tredjedelen ute i Europa är så klart något som imponerar stort. Tränaren Matthias Jaissle har en bra mix i truppen, som kan ta sig långt i turneringen.

Då Roma har stora offensiva avbräck är det upplagt för Salzburg, som är i fin form, att slå ut Serie A laget. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Salzburg tar sig vidare i slutspelet genom att slå ut Roma efter fulltid, övertid eller straffar.

Speltips Roma - Salzburg:
Salzburg går vidare. Odds 1.85 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Gianluca Mancini, Chris Smalling, Roger Ibanez, Nicola Zalewski, Bryan Cristante, Nemanja Matic, Leonardo Spinazzola, Ola Solbakken, Stephan El Shaarawy & Andrea Belotti.

Preliminär startelva - Salzburg:
Philipp Köhn, Amar Dedic, Oumar Solet, Bernardo, Andreas Ulmer, Nicolas Capaldo, Lucas Gourna-Douath, Nicolas Seiwald, Luka Sucic, Fernando & Noah Okafor.
---

This is the stats tab
This is the post tip