Ska Sampdoria fortsätta göra pengar? Jag tror det. Samp +1,5 synas till 1.76 hos Bethard . Alltså vinst på spelet även om Roma vinner med uddamålet.

Senaste mötet:
Sampdoria - Roma 1-1

Serie A
5 Roma 21 12 5 4 32:16 +16 41p
6 Sampdoria 21 10 4 7 40:31 +9 34p

Roma hemma:
7-1-3 17:10

Form:
F,O,F,O,O

Senaste match:
Sampdoria - Roma 1-1

Sampdoria borta:
2-3-5 14:21

Form:
F,V,F,V,O

Senaste match:
Sampdoria - Roma 1-1

Lagen möttes i ligan så sent som i onsdags eftersom matchen i höstas blev uppskjuten. Matchen slutade 1-1, men det var nära att Sampdoria tog alla tre poäng. Romas Edin Dzeko kvitterade till 1-1 i den 92:a minuten.

Imorgon på Olimpico målas Roma upp som stora favoriter, lite väl stora favoriter i mitt tycke. Roma har haft det tungt en längre tid - sju matcher utan seger och nu i januari har flera nyckelspelare ryktas bort från klubben. Senaste segern var i mitten av december mot Cagliari hemma med 1-0 efter ett sent segermål.
Sampdoria som är placeringen bakom Roma i tabellen har betydligt bättre form. Men det ska sägas att Samp tar sina flesta poäng hemma på Luigi Ferraris. Men värt att notera är att man har väldigt mycket kryss och uddamålsförluster på resande fot.

Laguppställningar (La Gazzetta dello Sport)

AS Roma 4-3-3
El Shaarawy Dzeko Schick
Nainggolan Strootman Pellegrini
Kolarov Jesus Manolas Florenzi
Alisson

Skadad: Karsdorp, Gonalons
Tveksam: De Rossi (KEY)

Sampdoria 4-3-1-2
Caprari Zapata
Ramirez
Linetty Torreira Barreto
Murru Ferrari Silvestre Bereszynski
Viviano

Skadad: Strinic
Tveksam: Praet, Quagliarella (KEY)

Att Fabio Quagliarella saknas hos gästerna är såklart ett jätteavbräck. Men Sampdoria i gott slag borde definitivt kunna rubba ett disharmoniskt Roma som inte vunnit på sju raka matcher.
Romas styrka den här säsongen har till skillnad från tidigare år varit försvarsspelet. Giallorossis segrar den här säsongen har ofta varit knappa. Bologna, Crotone, Qarabağ och Cagliari är lag som Roma "bara" vunnit med 1-0 med på Olimpico den här säsongen.

Jag tror Sampdoria har större poängchans än vad oddssättarna tror. När vi då får Sampdoria +1,5 mål så tvekar jag inte att syna. Två jämbördiga lag sett till tabellen, gästerna med klart bättre form.

Tippar 1-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip