På Stadio Olimpico tar AS Roma emot Sassuolo i den italienska Serie A. Innan VM-kval uppehållet tog Roma fyra raka segrar, varav två segrar efter två gångar i ligaspelet. Formen är fin med ett flertal spelare i toppslag. Sassuolo är försvagat men har ändå inlett piggt och tagit en seger och spelat oavgjort. Så det är ett bra lag som gästar Roma. På hemmaplan är dock Roma alltid urstarka. Egentligen är det inte mycket som talar för att Sassuolo ska lyckas skrälla och resa hem med poäng i behåll.

Eran under tränaren Jose Mourinho har inletts på bästa möjliga sätt och vis. I kvalet till Europa Conference League har Roma besegrat Trabzonspor, både hemma och borta. I Serie A har Roma segrat över Fiorentina och nykomlingar Salernitana. Mest imponerande av allt är att Roma har nätat 12 gånger på dessa fyra tävlingsmatcher. Snittet är tre mål, per match. Senast blev det 4 - 0 över Salernitana, där Tammy Abraham som gjorde sitt första mål för klubben, där Lorenzo Pellegrini nätade två gånger om och Jordan Veretout också bidrog i målprotokollet. Sedan finns det stjärnor som Henrikh Mkhitaryan och Nicolo Zaniolo i högform.

Sassuolo är rejält försvagade till denna säsong, även om detta ännu inte har visat sig på resultattavlan ännu. Dock kommer det att visa sig tids nog då det är oundvikligt. Förra säsongens succétränaren Roberto De Zerbi och mittfältaren Manuel Locatelli har lämnat inför säsongen (Sjachtar Donetsk respektive Juventus) samt att toppanfallaren Francesco Caputo gick nyligen till Sampdoria. Den tidigare Empoli-tränaren Alessio Dionisi har tagit över och fått en bra start med en seger borta mot Verona med 3 - 2, där Giacomo Raspadori, Filip Duricic och Hamed Traore nätade. Därefter blev det mållöst hemma mot Sampdoria.

Till mötet har Jose Mourinho förvararen Chris Smalling tillbaka efter skada samt Nicolo Zaniolo tillbaka efter avstängning. I Sassuolo är mittfältaren Pedro Obiang fortfarande skadad. Båda tränarna kan välja sina bästa elvor. Framåt i Sassuolo finns Gregoire Defrel, Gianluca Scamacca och Giacomo Raspadori, men dessa håller inte samma nivå som Romas anfallsalternativ. Hemmaplansfördel är något som Roma är skickliga på att ta vara på och bör göra så även när Sassuolo gästar dem.

Då Sassuolo väger lite för lätt lägger jag ett spel på att Roma tar sin tredje raka Serie A seger. Alltså en rak etta i matchen.

Speltips Roma - Sassuolo:
1 - odds 1.65 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

Unibet streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Roma:
Rui Patricio, Rick Karsdorp, Gianluca Mancini, Roger Ibanez, Matias Vina, Bryan Cristante, Jordan Veretout, Nicolo Zaniolo, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan & Tammy Abraham.

Bekräftad startelva - Sassuolo:
Andrea Consigli, Jeremy Toljan, Vlad Chiriches, Gian Marco Ferrari, Rogerio, Maxime Lopez, Davide Frattesi, Domenico Berardi, Jeremie Boga, Filip Djuricic & Giacomo Raspadori.
---

This is the stats tab
This is the post tip