Speltips: Över 2,5 mål i matchen till 1.90 hos bet365 .

Roma tar emot Spezia i Serie A:s avslutande omgång i en match som nu betyder mycket för Roma. Efter hemmalagets förlust mot Sevilla i Europa League-finalen, där en av chanserna till Europaspel nästa säsong rök, behöver man behålla sin ledning på en poäng före Juventus för att inte falla ner från Europa League-plats till Conference League.

Bortalaget Spezia är även dem i ett fortsatt prekärt läge. Man ligger just nu på samma poäng som Verona på nedflyttningsplats, och läget för dem är därför tydligt: Ta lika många eller fler poäng än Verona. Hellas Verona ställs i sin match mot Milan.

Tittar man på Romas facit den senaste tiden i ligaspelet kan man någonstans se vart deras fokus har legat: Europa League-finalen. Sju raka matcher i ligaspelet utan seger har satt dem i det läget man nu står inför i ligan, och att bara vända på den trenden tror jag inte alls blir lätt mot ett Spezia som kommer kämpa för sitt liv. Att nu göra det med en finalförlust i ryggen gör det nog inte lättare.

Skrällchans och målglatt

Jag får känslan av ett Roma och inte minst José Mourinho som är i ordentlig disharmoni. Det känns som att det är livat och upprört stup i kvarten, och det har inte direkt lugnat ned sig efter finalförlusten.
Att bara släta över den svaga formen och finalförlusten tror jag inte blir enkelt för Roma, samtidigt som Spezia kommer att kriga för sitt liv i form av överlevnad. Spezia har verkligen inte heller gått som tåget under slutet av säsongen, men när allt kommer omkring i sådana här matcher handlar allt om krig, och där kan mycket väl Spezia göra det svårt för Roma.

Jag vågar inte säga att Spezia vinner eller tar poäng, men jag tror vi har mål i matchen framför oss. Ett slutkört Roma som kommer försöka avsluta säsongen snyggt mot ett Spezia som kommer få ta den här matchen som den kommer, men att bara ligga och försvara en poäng kan bli svårt beroende på vad som sker i matchen mellan Milan och Hellas. Jag tror i alla fall på en match där båda lagen går för det, och spelar därför över 2,5 mål i matchen till 1.90 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip