Äntligen är det dags att sparka igång den italienska fotbollen igen. Först ut är Roma och Udinese som spelar på Olimpico på lördag 18:00.

H2H:
2015/2016 Udinese-Roma 1-2
2015/2016 Roma-Udinese 3-1
Roma har tre raka Serie A-säsonger utan poängtapp mot Udinese, dvs sex raka segrar.

Inför ligastarten har båda klubbarna avverkat sina första tävlingsmatcher.

Udinese inledde säsongen förra lördagen med att förlora hemma mot Serie B-klubben Spezia på hemmaplan med 2-3.

Roma spelade Champions League-kval i onsdags mot Porto och den matchen slutade 1-1.

Udinese slutade på 17e plats 15/16, en poäng före Carpi som tillbringar den här säsongen i Serie B. I år kommer Udi få klara sig utan sin trotjänare Antonio Di Natale som lämnat klubben efter 12 år i klubben. Trots att Udi hade en tuff föregående säsong och att man dessutom tappat ikonen Di Natale så har inte klubben varit speciellt aktiva under sommarmercaton. Den enda "spännande" spelaren man fått in är Rodrigo De Paul född 1994 som senast kommer från Valencia. På förhand luktar det lite Serie B över Udinese. Nu ställs man direkt mot sin mardrömsmotståndare, Roma på Olimpico. Jag tror man får svårt här.

Roma har varit mer aktiva under sommaren, man har framförallt förstärkt backlinjen. Juan Jesus, Vermaelen, Fazio och Bruno Peres. Dom nämnvärda tappen är, Ljajic, Falque men framförallt Miralem Pjanic. Bredden finns i offensiven så Ljajic och Falque fanns det inte plats för. Vad gäller Pjanic är det ett enormt tapp, men Roma ser ut att ha fått igång Kevin Strootman igen så styrkan sitter fortfarande i mittfältet i mina ögon. Förra årets frågetecken för Roma var backlinjen och Edin Dzeko. Nu har man förstärkt backlinjen med flera namn och Dzeko har sett riktigt bra ut under försäsongen. Perfekt läge för Dzeko att öppna målskyttet direkt på lördag mot Udinese?

Udineses chanser ser jag som små på lördag. Det är som sagt första matchen i ligan men jag sätter redan nu ett stort frågetecken kring Udinese och deras spelarmaterial. Roma är mardrömsmotståndaren och det råder inga tvivel om att det är kvalitetsskillnad mellan klubbarna.

Jag tippar 3-1, vad tror ni?

Jag spelar Roma -1,0 till 1,90 hos bet365 .

@3quartistan på twitter

Spreadsheet: http://www.sharps.se/spreadsheet/57178

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip