Roma:

Romderbyt brukar vara en rafflande och eldig affär, men 0-0-mötet i Derby della Capitale precis innan landslagsuppehållet bjöd inte på någon vidare underhållning och gjorde nog ingen åskådare särskilt glad. Roma är efter krysset mot Lazio sjua i Serie A, med tre poäng upp till Champions League-platserna.

Jag har inte varit imponerad av vad jag sett av Roma den här säsongen, även om resultaten blivit bättre i ligaspelet med bara en förlust – mot Inter – på de fem senaste matcherna. När man nu ställs mot kryssglada Udinese behövs dock tre pinnar för José Mourinhos gäng.

Skadeläget ser bättre ut – endast långtidsskadade Tammy Abraham och Marash Kumbulla saknas samt det numera ständiga frågetecknet för Chris Smallings fysiska status. I övrigt är alla tillgängliga och på pappret har Roma ett lag som har kapacitet att prestera betydligt bättre än man gjort under stora delar av hösten. Romelu Lukaku var glödhet med Belgien under uppehållet och Mourinho hoppas förstås att han tar med sig formen in i ligaspelet. Lagkapten Lorenzo Pellegrini är tillbaka i träning, även om han kanske inte är redo att kastas in i startelvan direkt. Hemma på Stadio Olimpico har Roma varit starka med resultatraden 4-1-1.

Udinese:

Udinese är Serie A:s mest kryssglada lag – hela åtta av tolv ligamatcher har slutat oavgjort. Samtidigt har Udinese bara mäktat med en enda seger, vilket gör att man befinner sig precis ovanför nedflyttningsstrecket på en 16:e plats, trots att man faktiskt inte förlorat sedan en 4-1-förlust borta mot Napoli i slutet av september. Udinese klev in i landslagsuppehållet med en pinne mot Atalanta, där gästerna från Bergamo kvitterade först i den 92:a matchminuten.

Senast man besökte Rom, åtminstone för att möta Roma på Stadio Olimpico, blev det dock en tydlig seger för Mourinhos lag, som vann med 3-0 i mitten av april. Tränare Cioffi har en diger frånvarolista som till det här mötet innehåller följande namn: Kristensen, Davis, Ehzibue, Semedo, Brenner, Deulofeu och Ebosse. Gabriele Cioffi lär inte göra allt för stora förändringar mot laget som var nära segern mot Atalanta hemma på Friuli för två veckor sedan.

Roma i behov av seger

Jag tror inte det här blir en lätt match för José Mourinhos manskap. Kryssexperterna Udinese har visat att man kan ställa till det för allehanda lag. Roma är dock i stort poängbehov för att närma sig framförvararande lag och har ett betydligt starkare lag på papper – som kan betydligt mer än man visat under hösten – och Lukaku har varit glödhet under landslagsuppehållet. Roma ska ha goda chanser till tre poäng här om man ska kunna utmana om Europaplatserna. Raka ettan finns till 1,63 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip