Tar Roma -1,5 mot tjeckiska Viktoria Plzen. Tvåmålsseger eller mer krävs för vinst.
Spelas till 2.00 hos FastBet & Bethard .

Om det är någon trend jag tycker mig ha kunnat skönja de senaste CL-säsongerna är det att gapen ökar. De allra bästa drar ifrån de näst bästa som i sin tur drar ifrån de som ligger ännu ett hack ner i rangordningen. Kort sagt: Det blir färre skrällar. Visst, någon eller några gånger per gruppspel smäller det till någonstans, men i längden spelar det mindre roll då storlagen ändå går vidare rätt så enkelt.

Här tror jag på Roma. Italienarna föll klart mot Real Madrid i första rundan, vilket knappast var oväntat. Ett kryss i gruppens övriga match innebär dock att det inte knallar runt någon italiensk ko på Romas is. Men då måste jobbet göras, särskilt i hemmamatcherna. Har helt enkelt inte råd att tappa här.

Efter en svag säsongsinledning lossnade det lite förra veckan:
- Enkel och väntad klar seger mot usla Frosinone.
- Men framför allt: Seger i derbyt mot Lazio.

Såg väl i ärlighetens namn inte superbra ut hela matchen mot Lazio heller, men det ska inte underskattas vad en sån seger gör för ett lag. Särskilt eftersom säsongsinledningen varit så svag och Di Francesco inte känts helt klockren som ledare av det här projektet med en del nya inslag jämfört med i fjol.

Tänkbart lag:
Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Cristante, Nzonzi, Lo. Pellegrini; Cengiz Ünder, Džeko, El Shaarawy

Tjeckiska Plzen inledde som sagt med att kryssa mot CSKA Moskva. Tappade en tvåmålsledning där. Ska inte påstå att jag följer tjeckiska ligan, men går inte superbra där för dagen åtminstone. Truppen består mestadels av inhemska tjeckiska spelare och klubben är rätt oprövad på den här nivån.
Plzen har ett mycket tungt avbräck då lagets kanske bäste spelare, mittfältaren Jan Kopic (8/0) är skadad.

Tänkbart lag:
Kozáčik; Řezník, Hejda, Hubník, Limberský; Procházka, Hrošovský; Petržela, Hořava, Kovařík; Krmenčík

Även om Roma inte fått en optimal säsongsstart så ska det helt enkelt skilja för mycket mellan tjeckerna och ett hemmalag som övertid ska vara ett topplag i Serie A. Med precis allt att spela för och boosten från derbysegern tror jag på klar hemmavinst.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip