Över 2,5 mål i Rosenborg-Celtic spelas i onsdagens CL-kval.

3-1 till Celtic i match ett. Rosenborg tog ledningen men i andra halvlek tog Celtic över totalt och körde verkligen över norrmännen. 3-1 var smickrande för RBK:s del - Celtic kunde gjort 5 eller 6 mål i den matchen. Utgångsläget nu är att Rosenborg måste gå all in för att skapa sig en möjlighet att vända på den här steken. Att laget måste ta risker är något interimcoachen, holländaren Coolen, varit inne på:

Looking to the task ahead, Rosenborg’s interim manager Rini Coolen acknowledged that his side, “have to take some risks and yes we have to give away some spaces”.
Rodgers was asked last night if that attitude could play into the hands of his side.
“We will be hopeful if the game opens up that we have the quality and speed in the team to hopefully exploit that.
“But we anticipate a difficult night and hopefully we can get through by playing well and scoring goals.”

Celtic har ett par-tre spelare som känns riktigt vassa i det här sammanhanget. Odsonne Edouard, Scott Sinclair och James Forrest för att nämna några. Brendan Rodgers är en offensivt lagd tränare - tror inte han går in för 0-0 här. Ett mål själva och Rosenborg måste göra tre i stället för två - anfall är bästa försvar vissa gånger.

Samtidigt är Rosenborg rätt starka och bör definitivt kunna såra ett Celtic vars ligasäsong inte börjat. Celtic får även klara sig utan Boyata och Simunovic, vilket gör att norrmannen Ajer och Hendry lär starta som mittbackar. Knappast de som lär vara ordinarie mittbacksduo i Celtic när säsongen är igång på allvar. Inte alls ovanligt att skottarna släpper in en del mål i de här kvalomgångarna.

Inget att spara på här - utgångsläget gör att något av lagen alltid måste göra mål för att inte behöva säga adjö till Champions League-drömmen. Kan se bägge lagen näta här och tycker oddset på över 2,5 lockar till spel.

This is the stats tab
This is the post tip