Enklast möjliga uppgift väntar Rosenborg när de gästas av tabelljumbon Kristiansund på Lerkendal stadion, i den norska Eliteserien. Även om de första tio omgångar av säsongen har varit något av en besvikelse för Rosenborg så finns det gott om kvalité i truppen. Rosenborg parkerar i mitten av tabellen och har en fin form - bra nog för att slå Kristiansund med stora tal.

Rosenborg hade radat upp sex förlustfria matcher, i alla tävlingssammanhang, innan sviten bröts senast mot Lilleström på bortaplan. Dock reste man sig direkt och vann över Levanger i norska mästerskapet. Hemmafacit är starkt med sex fullträffar på de två senaste försök - tre mål vardera mot Sandefjord och Haugesund. Mål ska det bara bli i massor även mot Kristiansund.

Säsongen har varit helt bedrövlig för Kristiansund, som bara har lyckats ta en poäng, i hemmamötet mot Ham-Kam. På resande fot har det blivit nederlag i samtliga matcher. Kristiansund bara har lyckats näta en gång på fyra försök. Bakom sig har de fyra raka förluster. Senast mot Bodö/Glimt, på hemmaplan, där siffrorna skrevs till 0 - 2. Ett liknande resultat är att vänta.

Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Rosenborg vinner över Kristiansund med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Rosenborg - Kristiansund:
1 asian -1,5 (samma som Rosenborg -1,5 mål) - odds 2.25 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Rosenborg:
Andre Hansen, Samuel Rogers, Markus Henriksen, Pavle Vagic, Adrian Nilsen Pereira, Per Skjelbred, Victor Jensen, Carlo Holse, Erlend Dahl Reitan, Stefano Vecchia & Ole Christian Sæter.

Preliminär startelva - Kristiansund:
Serigne Mor Mbaye, Snorre Strand Nilsen, Aliou Coly, Max Williamsen, Christoffer Aasbak, Jesper Strand Isaksen, Amidou Diop, Sander Erik Kartum, Bendik Bye, Brynjolfur Willumsson Andersen & Torgil Gjertsen.
---

This is the stats tab
This is the post tip