Rosenborg:

Alfred Johanssons Rosenborg, den tidigare Norgedominanten, huserar i mitten rike i Eliteserien och fomkurvan pekar inte uppåt ännu. Blott en seger på de fem senaste lyder facit för Rosenborg, som har 14 inspelade pinnar precis som söndagens motståndare Odd. Senast blev det storförlust, 2-4, borta mot Viking Stavangerdär Ola Saeter dessutom putsade till siffrorna med ett straffmål långt in på tilläggstiden.

Mittfältaren Ola Selnaes är avstängd här och det finns frågetecken För Jonathan Augustsson och Tomas Nemciks tillgänglighet här.

Odds BK:

Har stabiliserat skeppet ordentligt på senare tid och laget från Telemark har bara förlorat en av de fem senaste matcherna och Odd har nu gått fyra raka utan nederlag. Senast blev det kryss, 1-1, mot Kristiansund i en match där Odd hade bud på mer än en poäng även om kvitteringen från Mikael Ingebrigtsen skulle dröja till halvvägs in i den andra halvleken.

För Odd finns frågetecken för Torgeir Borven, Leon Hien, Solomon Owusu och Faniel Tewelde, som alla dras med lite skadebekymmer

Rosenborg inte en favorit att luta sig mot

Rosenborg är tydlig favorit i det här mötet och ettan står i 1,61, men det är inte allt för mycket som skiljer dessa två lag åt och det kan mycket väl bjudas på en tajt batalj på Lerkendal mellan två lag som står på samma poäng och där gästerna varit i bättre form. Odd +1.0 finns till 1,82 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip