Rosenborg -0.75 mot Norrköping. Spelet innebär halvvinst om det blir uddamålsseger för RBK. Vinst vid tvåmålsvinst. Förlust på spelet om Norrköping kryssar/vinner.

Första matchen av två i CL-kvalet. Norrköping fick en tuff resa mot Djurgården i lördags, där det kampades i 93 minuter. Byter nu från konstgräs till naturgräs på Lerkendal, knappast någon fördel för Peking. Inte minst med äldre spelare som Ante Johansson och Daniel Sjölund som nyckelpjäser.

Sedan Peking vann guldet har mycket hänt. David Mitov-Nilsson och Nikola Tkalkic är skadade, Boo-Wiklander är away, Alex Fransson, Kujovic och Traustasson är alla sålda. Det IFK-laget som gjorde det bra i våras har alltså blivit av med två EM-spelare i form av Kujovic och Traustasson. Än har inga ersättare kommit in, klart det börjat kännas och märkas. I det här laget finns inte heller särskilt mycket rutin från Europaspel.

Tänkbart lag:

Andreas Vaikla -
Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jà³n Gudni Fjà³luson, Christopher Telo -
Nicklas Bärkroth, Daniel Sjölund, Tesfaldet Tekie, Andreas Blomqvist -
Christoffer Nyman, Sebastian Andersson.

Rosenborg saknar ordinarie keepern, men i övrigt ska det mesta finnas tillgängligt. Tänkbart lag:

Tänkbart lag RBK:
Pavel Londak -
Jonas Svensson, Hà³lmar Eyjolfsson, Tore Reginiussen, Jà¸rgen Skjelvik -
Mike Jensen, Matthias Vilhjalmsson, Gudi - Pål André Helland,
Christian Gytkjà¦r, Fredrik Midtsjà¸

RBK har 29-4-0 på sina senaste 33 hemmaligamatcher. Alltid svårt att jämföra Sverige och Norge vad gäller klass, men det är såklart ruskigt starka papper. Efter en, med RBK-mått mätt, svag epok är man nu i CL-kval för första gången på fem år. Jag följer inte norska ligan slaviskt, men av det jag kan utröna genom att gå igenom truppen tycker jag det känns stabilt. Har också hört mig för bland norska vänner, som samtliga intygar att RBK har något bra på gång. Leder återigen ligan nu.

I kraft av hemmaplan tror jag man har det som krävs för att besegra IFK Norrköping, som känns klart försvagat sedan även Kujovic och Traustasson lämnat. Känns som att det kan bli svårt att skapa målchanser och såra norrmännen för IFK:s del med nuvarande uppställning. Ta en sån som Tekie exempelvis. Spännande talang, men tappar en del boll i farliga lägen, håller det i såna här sammanhang?

1/2-0?

This is the stats tab
This is the post tip