Gick vägen i Danska Cupen i går. Hoppas på spel in även i danska motsvarigheten till Superettan. Andreas Alm och hans Vejle har starka resurser, var topptippade inför året - men ligger pyrt till. De måste gå för tre poäng.

DIVISION 1
7. Roskilde 12 4 4 4 12:16 16
10. Vejle 11 3 4 4 13:11 13

Roskilde hemma
6 3 2 1 9:6 11

Formen
O, F, O, V, F

Senaste match
Roskilde - FC Helsingör 2-2

Vejle borta
5 2 0 3 8:6 6

Formen
F, F, V, F, F

Senaste match
Hobro - Vejle 1-0

Hemmalaget Roskilde kommer från en galen 2-2-match där man räddade poäng på tilläggstid genom Morten Nielsen. En viktig pinne i den jämna tabellen där sjundeplacerade Roskilde har fyra poäng ner till strecket och tre poäng upp till tredjeplatsen (kval). Roskilde meddelar att truppen är skadefri och att man ser fram emot att möta ett Vejle, med helt andra förutsättningar på pappret.

Peruanen "Guti" och nigerianen Dominic är spelare som håller hög klass och Anders Egholm, Jakob Schoop och Simon Nagel har alla erfarenhet av Superligan. Men Andreas Alm har inte fått ihop det hårdsatsande gänget. Fyra torsk på fem senaste och i två raka förluster utan ett enda mål framåt. Nu har det varit uppehåll från spel i nästan två veckor och det kan ha gjort Vejle gott att få svetsa samman gänget. Steffen Kielstrup och Christian Kudsk är inte med i truppen. Inte heller colombianen Mario Alvares och Juan Diego Li är spelklara. Som ni hör är det många importer i Vejle - som har en stark ekonomi och satsat hårt i år, men det leder ju inte automatiskt till framgång om man inte får ihop kollektivet.

SPELTIPS
Roskilde har ett homogent och skadefritt lag, Vejle måste trumma på för tre poäng. Tror på båda lagen gör mål till 1,80 hos Bwin (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip