Dags för Sverige att säkra en EM-plats! Rumänien borta väntar på fredagen.
Mitt speltips: Sverige vinner, med insatsen tillbaka på kryss. Asian handicap 0.
1.83 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

Mycket intressant läge i gruppen när det återstår två omgångar.

1 Spanien 8 6 2 0 19-5 20
2 Sverige 8 4 3 1 18-9 15
3 Rumänien 8 4 2 2 17-8 14
4 Norge 8 2 5 1 13-10 11
5 Färöarna 8 1 0 7 4-23 3
6 Malta 8 1 0 7 2-18 3

Sverige har pole position då vi har en poäng mer än Rumänien och troliga tre poäng hemma mot Färöarna i sista matchen. Detta medan Rumänien har Spanien (förvisso EM-klart) på bortaplan. Med andra ord MÅSTE Rumänien slå oss här, medan ett kryss är kanon för Sveriges del. Tycker detta utgångsläge ger Sverige en viss edge. Vid eventuellt oavgjort resultat i andra halvlek är det rumänerna som måste gambla för att hitta en seger, medan Sverige kan kontra på ytorna som lär uppstå. Men då Sverige mycket väl kan nöja sig med kryss känns det bra att få pengarna tillbaka vid ett sånt slutresultat.

För jag tror inte Sverige förlorar här. Har under Janne Anderssons ledning visat sig vara väldigt svårslagna. Plumparna är få. Tävlingsmatchförlusterna har kommit mot:
Nederländerna, Frankrike och Bulgarien (en av få plumpar) borta VM-kvalet.
Tyskland och England i VM.
Turkiet hemma i NL i en freakig match där 2-0 blev 2-3.
Spanien borta.

Turkiet hemma och Bulgarien borta är de enda riktigt svaga resultaten. De övriga förlusterna är inte mycket att säga om. Sverige är solida bakåt och har ett par vassa anfallsvapen som verkligen kan såra ett lag som Rumänien. Tycker en sån som Kristoffer Olsson också verkligen adderat en dimension med sitt fina passningsspel. Han är perfekt för att ta tag i bollen och lugna ner spelet när Sverige är pressade.

Lär troligen bli samma elva som hemma mot Spanien senast, vilket innebär att Isak kan hoppa in som joker i andra halvlek.
Olsen,
Lustig, VNL, Granqvist, Bengtsson
Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg,
Quaison, Berg

Rumänien har gjort ett okej kval och känns lite på gång. Imponerade i U21-EM i somras och det verkar som att de har en bra generation på gång. Tycker dock inte att de skrämt SÅ mycket för att det här ska kännas som en rejält svår match. Norge stod upp bra mot rumänerna såväl hemma som borta och ett Spanien på halvfart + med ett rött kort vann ändå rätt bekvämt i Bukarest (2-1). Rumänerna har i tre raka EM-kvalhemmamatcher bara lyckats göra ett mål.

Tror som sagt inte Sverige förlorar här. Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem, men vågar vi hoppas på en match med 0-0 länge länge och en Isak som hoppar in och skjuter oss till EM?

Speltips: Sverige med asian hcp 0 - odds 1.83 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

This is the stats tab
This is the post tip