Nykomlingen Rynninge mot storsatsande Carlstad United.

DIV 1 NORRA
2. Carlstad Utd 6 4 1 1 13:9 13
11. Rynninge 6 2 1 3 7:8 7

Rynninge hemma
3 2 0 1 5:4 6

Formen
F, V, F, V, F

Senaste match
Umeå - Rynninge 2-1

Carlstad U borta
3 3 0 0 7:3 9

Formen
F, V, V; V, O

Senaste match
Carlstad - Akropolis 2-4

Efter tre raka segrar: 1-0 borta mot Karlslund, 3-1 mot Umeå och 2-0 mot Sollentuna var det dags för Carlstad att åka på sin första torsk hemma mot Akropolis. En svag start med ett insläppt hörnmål bäddade för en tung afton. Nu är värmlänningarna på väg till Örebro för att ta revansch. Och jag tror man har en bra chans. Nykomlingen Rynninge har ett tajt försvarsspel och är duktiga på fasta (Emil Bergers magiska högerdoja). Ett disciplinerat lag som lirar efter sina resurser och som fått en rätt bra start.

Föll dock senast mot Umeå och spelade kval till Svenska cupen i veckan mot rivalen och seriekonkurrenten Karlslund - torsk på straffar. En lång afton mitt i veckan som uppladdning, och med torsk dessutom. Rynninge roterade en del men det här är inget lag med en extrem bredd. Så det kommer vara ett par slitna ben i dag. Samtidigt kommer storsatsande Carlstad - med tre av tre på bortaplan - hit med en bänk som innehåller riktigt bra spelare.

Erik och André Jernberg, Uchenna Ike, Erik Sachs och John Junior är alla starka kort. Jag tror att Carlstad kommer diktera villkoren här och håller man bara koll på Emil Bergers känsliga högerfot är mycket vunnit. Alldeles för bra odds för att inte testa topptippade United mot en nykomling.

SPELTIPS
Spelar gästande Carlstad asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.81 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip