Tabelljumbon Salernitana tar emot Lazio på Stadio Arechi i den italienska Serie A. I den senaste omgången tog Salernitana en blytung seger i kampen om överlevnad. Det är sex poäng upp till säker mark. Lazio åkte på en förlust mot de regerande mästarna Inter - men lyckades bryta deras svit på åtta raka matcher utan insläppt mål. Det råder ingen tvekan om att Lazio har en massiv anfallsstyrka. Dock är de rejält sårbara i defensiven. Så Salernitana har en bra chans till att följa upp segern och fortsätta näta.

Salernitana har inlett året på bästa möjliga sätt. Efter att ha avslutat 2021 med fyra raka förluster mot Juventus, AC Milan, Fiorentina och Inter blev det en seger mot Verona. Förr eller senare var det tvunget att rassla till. Milan Djuric och Grigoris Kastanos nätade i 2 - 1 segern. Att Salernitana var inget överraskande. Laget har släppt in flest mål av alla. Efter 19 omgångar har det blivit 43 insläppta mål. Dock är det bara fyra mål fler än vad gästerna Lazio har släppt in under denna säsong.

Lazio är alldrig någon favorit att hålla i handen. Speciellt inte på bortaplan. De har ett skralt bortafacit och släpper in mål, från alla möjliga håll och kanter. I nio raka matcher har Lazio släppt in mål. I år har de spelat 3 - 3 mot Empoli och 1 - 2 mot Inter. Offensiven är urstark med skyttekungen Ciro Immobile, 15 mål, i toppslag. Vidare har Pedro Rodriguez och Sergej Milinkovic-Savic nätat 7 gånger vardera. Totalt har det blivit 43 mål efter 21 omgångar. Mål ska de bara göra igen på Salernitana.

Mittbacksgeneralen Francesco Acerbi är fortsatt skadad i Lazio. Samt att Lazio försvaret fortsätter visa sig vara sårbaka. Då har Salernitana alla möjligheter att störa ett lynnigt Lazio. Båda lagen har vassa spelare i offensiven. Så mötet bör bli målrikt.

Därmed blir det ett spel på att både Salernitana och Lazio hittar nätmaskorna minst en gång vardera i denna Serie A-match.

Speltips Salernitana - Lazio:
Båda lag gör mål - odds 1.86 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Salernitana:
Vincenzo Fiorillo, Filippo Delli Carri, Riccardo Gagilolo, Frederic Veseli, Wajdi Kechrida, Grigoris Kastanos, Joel Obi, Mamadou Coulibaly, Nadir Zortea, Federico Bonazzoli & Milan Djuric.

Preliminär startelva - Lazio:
Thomas Strakosha, Adam Marusic, Stefan Daniel Radu, Luiz Felipe, Elseid Hysaj, Toma Basic, Danilo Cataldi, Sergej Milinkovic-Savic, Pedro Rodriguez, Ciro Immobile & Felipe Anderson.
---

TV: Helgens bästa tips på Rekatochklart!




This is the stats tab
This is the post tip