Äntligen är det dags för Derby della Campania i den italienska Serie A. Tabellettan SSC Napoli gör en kort resa till Stadio Arechi för att ta sig an nykomlingar US Salernitana. Det må vara en David och Goliat känsla. Dock ska inte Salernitana underskattas. Särskilt inte i detta möte, som de har längtat efter att få spela. Särskilt inte när Salernitana har vind i seglet - med en tolfte spelare på plan i form av en högljudd publik och en rak seger bakom sig. Napoli är numret större men kommer inte att få det enkelt.

Efter en urusel start på säsongen i den högsta divisionen har Salernitana fått rytm i spelet. Det har sett bra ut i de senaste omgångarna. Nyligen besegrades Genoa där Salernitana till och med lyckades hålla nollan. I veckan spelade de mot Venezia. Salernitana vände ett underläge genom ett kvitteringsmål av Federico Bonazzoli efter en halvtimmes spel och ett sent segermål av Andrea Schiavone, på övertid. Precis vad tränaren Stefano Colantuono behövde för att motivera spelarna vidare.

Napoli studsade tillbaka efter säsongens första poängtapp mot AS Roma - där mötet slutade mållöst. Det blev hela 3 - 0 hemma mot Bologna, där Fabian Ruiz inledde målskyttet och lagkaptenen Lorenzo Insigne satte dit två straffar. Detta var lagets nionde seger efter tio omgångar. Fantastiskt! Då satt också succétränaren Luciano Spalletti på läktaren, på grund av en avstängning. Han väntas rotera något i elvan, i och med det tuffa spelschemat som kommer, med spel i Europa League mot Legia i Polen.

Marknaden har Napoli som megafavoriter till seger. Dock känns det inte som att det blir någon utklassning, då Salernitana har steppat up. Handikapp linan är satt på +1,5 mål till Salernitana, som har råd att förlora matchen med ett mål i marginal.

Speltips Salernitana - Napoli:
Salernitana +1,5 mål - odds 2.09 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Salernitana:
Vid Belec, Luca Ranieri, Stefan Strandberg, Riccardo Gagliolo, Nadir Zortea, Grigoris Kastanos, Francesco Di Tacchio, Joel Chukwuma Obi, Franck Ribery, Milan Djuric & Simy.

Preliminär startelva - Napoli:
David Ospina, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Kalidou Koulibaly, Mario Rui, Diego Demme, Fabian Ruiz, Eljif Elmas, Matteo Politano, Victor Osimhen & Lorenzo Insigne.
---

This is the stats tab
This is the post tip