Salernitana:

Det har varit en minst sagt märklig vecka i Salernitana-lägret. Först åkte Salernitana – som kämpar i botten av tabellen – på en sällan skådad utskåpning när man släppte in hela åtta mål i Bergamo och föll med 8-2 mot Atalanta. Storförlusten var droppen som fick bägaren att rinna över för president Danilo Iervolino som sparkade redan ifrågasatte Davide Nicola sparkades – bara för att två dagar senare återinstalleras som tränare med Iervolinos motivering att ”du inser bara hur mycket du älskar någon när de lämnar”.

Så, efter några märkliga dagar är det trots allt Nicola som fortsatt sitter på tränarbänken när Salernitana tar sig an en ny, oerhört tuff motståndare i form av serieledande Napoli i derby della Campania.

Salernitana ligger på 16:e plats i Serie A, men har ändå hela nio poäng ner till Hellas Verona under nedflyttningsstrecket och på hemmaplan har I Granata varit skapliga med resultatraden 3-3-3. Med tanke på motståndets dignitet, och åtta insläppta senast, lär Nicola sätta defensiven i främsta rummet. Med 35 insläppta har Salernitana släppt in flest mål av alla i Serie A och mot Napolis giftiga offensiv lär mexikanen Guillermo Ochoa få det svettigt mellan stolparna.

Preliminär startelva: Ochoa; Fazio, Gyömbér, Pirola; Candreva, Bohinen, Coulibaly, Bradarić; Vilhena, Dia; Piatek

Napoli:

Stod för en mäktig överkörning i förra Serie A-matchen när Juventus fullkomligt asfalterades med 5-1 i Neapel. Napoli var bättre i precis alla aspekter av spelet och stekhete Victor Osimhen och Kvicha Kvaratskhelia satte skräck i Juventus-försvaret.

Efter storsegern mot Juve bytte Luciano Spalletti ut hela laget till veckans Coppa Italia-match mot Cremonese där det överraskande blev uttåg efter straffar, sedan Napoli tappat en 2-1-ledning efter Felix Afena-Gyans kvitteringsmål i slutminuterna. Napoli har dock huvudfokus fast inställt på att bärga den efterlängtade scudetton så uttåget ur cupen

Säsongens stora Napoli-sensation, Kvicha Kvaratskhelia är dock ett osäkert kort inför matchen. Den 21-årige georgiern som gjort 9 mål och 12 assist på 20 matcher har dragits med sjukdom i veckan. Kommer han inte till spel ser Eljif Elmas ut att ligga närmast att ersätta. I övrigt lär Spalletti inte göra några stora förändringar från laget som körde över Juventus – och som dessutom fick vila mot Cremonese i veckan.

Preliminär startelva: Meret; Di Lorenzo, Kim, Rrahmani, Rui; Zieliński, Lobotka, Anguissa; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Speltips:

Napoli går som tåget i Serie A för tillfället och 5-1-segern mot Juventus senast tyder på att Partenopei inte visar några som helst tecken på att slå av på takten. Det ska vara klasskillnad här mot ett Salernitana som alltså skeppade in åtta bollar mot Atalanta senast. Napoli är ännu giftigare och Nicola kommer göra allt för att undvika en ny förnedring här, men jag kan inte se någon annan utgång än en komfortabel Napoliseger.

Napoli att vinna både HT/FT finns till 1,90 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip