Salernitana:

Serie A-jumbon Salernitana med tre raka förluster i ryggen tar sig an ett Roma som hoppas på fortsatt new-manager-bounce sedan Daniele De Rossi ersatt sparkade José Mourinho. Filippo Inzaghis Salernitana har en tuff säsong i den italienska högstaligan och är tydlig jumbo med blott 12 inspelade poäng på 21 matcher. Salernitana har fem poäng upp till nästjumbon Empoli och sex upp till säker mark.

Salernitana har bara vunnit två matcher den här säsongen, med resultatraden 1-4-6 på 11 hemmamatcher. Inzaghi saknar Lassana Coulibaly och Jovane Cabral på grund av landslagsspel.

Roma:

Daniele De Rossi fick inleda sin återkomst till sitt Roma som segrare när Hellas Verona besegrades med 2-1 hemma på Stadio Olimpico. DDR:s Roma såg lite annorlunda ut när den skäggebeprydde före detta mittfältshjälten frångick trebackslinjen som var signum under Mourinho till förmån för en fyrbackslinje och en lite mer kontrollerad och bollinnehavsinriktad stil. Han belönades med en riktigt fin första halvlek där Romelu Lukaku och Lorenzo Pellegrini gav Roma en 2-0-ledning innan klockan passerat 25 minuter. Roma mattades dock i den andra halvleken, när prestationen inte alls var lika bra, även om I Giallorossi kunde hänga i och säkra tre poäng.

Sedan dess har Roma haft en spelledig vecka, där man spenderat några dagar i Riyadh med en träningsmatch mot Al Shahab, seger 2-1, där De Rossi fått mer tid att lära känna sitt lag. Vi lär få se en fortsättning av första stegen han tog mot Hellas – vilket kan innebära ett mer framåtlutat, och lite mer öppet, Roma. Leandro Paredes är avstängd och Leonardo Spinazzola skadade sig senast. Bryan Cristante och Gianluca Mancini är tillbaka från avstängning men Chris Smalling, Marash Kumbulla, Tammy Abraham är skadade. Evan N’Dicka och Serdar Azmoun borta på grund av Afrikanska respektive Asiatiska mästerskapen.

Mer framåtlutat Roma under DDR?

Roma har varit svaga på bortaplan under Mourinho, där man bara vunnit två av tio matcher. I Giallorossi bör ändå ses med bra chans borta mot jumbon Salernitana och 1.72 på tvåan behöver inte vara fel. Jag tycker dock det var tydligt att Roma under De Rossi kommer sikta på att vara ett lite annorlunda lag än under Mourinho – mer framåtlutat och fyrbackslinje, vilket kommer kunna ta lite tid att vänja sig vid och även om det ger lite mer tyngd för offensiven så kan det öppna upp Roma lite mer innan bitarna faller på plats. Nio av Salernitanas tio senaste har gått över 2.5-målslinan. Över 2.25 mål kan testas till 1,93 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip